Είκοσι επτά άνθρωποι πέθαναν στο Ιράν από αλκοόλ: Πίστεψαν φήμες ότι θεραπεύει τον κορωναϊό

FILE PHOTO: Kατασχεθέντα ευρήματα μετά την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, που εισήγαγε αλκοολούχα ποτά – μπόμπες και αιθυλική αλκοόλη, τα οποία αποθήκευαν, επεξεργάζονταν και στη συνέχεια διέθεταν σε κάβες ποτών. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, STR




Είκοσι επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ μετά από φήμες ότι τα οινοπνευματώδη ποτά θα βοηθούσαν στη θεραπεία του κοροναϊού, ανέφερε σήμερα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Με τον τελευταίο (σημερινό) επίσημο αριθμό θανάτων να ανέρχεται σε 237, το Ιράν είναι μία από τις βασικές χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον Covid-19 μετά την Κίνα και την Ιταλία.

Η κατανάλωση και η πώληση αλκοόλ απαγορεύεται στην Ισλαμική Δημοκρατία, αλλά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν τακτικά θανάτους από δηλητηρίαση από αλκοολούχα ποτά.

Σύμφωνα με το IRNA, 20 άτομα πέθαναν από δηλητηρίαση στη νοτιοδυτική επαρχία Κουζεστάν και επτά στην Αλμπόρτζ, γειτονικά της Τεχεράνης.

Το πρακτορείο πρόσθεσε, επικαλούμενο έναν τοπικό αξιωματούχο νοσοκομείο, πως 218 άνθρωποι νοσηλεύονται στην Αβάζ, πρωτεύουσα της Κουζεστάν, έπειτα δηλητηρίαση αλκόολ.

Οι καταναλωτές πίστεψαν «φήμες ότι η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να είναι αποτελεσματική στη θεραπεία των ασθενειών που σχετίζονται με τον κοροναϊό», τόνισε το IRNA, επικαλούμενο τον αξιωματούχο.

Με πληροφορίες από AFP via ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στους 66 οι θάνατοι από τον κοροναϊό στη Λομβαρδία το τελευταίο 24ωρο: Στους 333 οι νεκροί στην περιφέρεια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: