Για τον Σεπτέμβριο, λόγω κορωναϊού το πρώτο συνέδριο – έκθεση στους τομείς πετρελαίου και φυσικού αερίου, EMC 2020




Η εκδήλωση EMC 2020 Eastern Mediterranean EnergyConference & Exhibition μεταφέρεται εξαιτίας των πρόσφατων εξελίξεων του κορωναϊού σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς και των ταξιδιωτικών περιορισμών που εφαρμόζονται από πολλές χώρες.

Οι νέες ημερομηνίες για το πρώτο συνέδριο – έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο, στους τομείς πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι 7 -9 Σεπτεμβρίου 2020.

Οι διοργανώτριες εταιρείες, για λόγους προφύλαξης, των συνέδρων, των εκθετών αλλά και των επισκεπτών, καθώς και των Κύπριων πολιτών, αποφάσισαν να μεταθέσουν την εκδήλωση.

Να σημειωθεί ότι το EMC – Eastern Mediterranean Energy Conference & Exhibition, διοργανώνεται από την Ελληνική εταιρεία ROTA Exhibitions Greece και τη International Exhibition Services (IES) από την Ιταλία και φιλοδοξεί να αναδειχθεί σε σημείο αναφοράς για τις ενεργειακές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο. Η εκδήλωση αποτελεί την τρίτη σε σειρά έκδοσης εκδήλωση μετά τις διεθνώς καθιερωμένες OMC & MOC, που πραγματοποιούνται με μεγάλη επιτυχία εδώ και 30 χρόνια στην Ραβέννα της Ιταλίας και 20 χρόνια στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου αντίστοιχα.

Τα τελευταία χρόνια οι ανακαλύψεις ενεργειακών αποθεμάτων έχουν αναδείξει τη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου ως μια από τις πιο δυναμικές νέες περιοχές για την ενεργειακή βιομηχανία διεθνώς. Ταυτόχρονα η οικονομική και στρατηγική σημασία της Ανατολικής Μεσογείου ως μια πηγή ενεργειακής τροφοδοσίας για την Ευρώπη, ενισχύει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον για τις εξελίξεις και τις διεργασίες που συντελούνται σε πολιτικό, επιχειρηματικό και γεωπολιτικό επίπεδο στην ευρύτερη περιοχή.

Στο πλαίσιο της νέας δυναμικής που αναπτύσσεται για τη βιομηχανία των υδρογονανθράκων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η διοργάνωση της έκθεσης και του συνεδρίου EMC 2020 – Eastern MediterraneanEnergy Conference & Exhibition, που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 9 Σεπτεμβρίου στη Λευκωσία.

Το EMC 2020 – Η Eastern Mediterranean EnergyConference & Exhibition αναμένεται να αποτελέσει την ιδανική πλατφόρμα για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών σε μια από τις πιο δυναμικές και ραγδαία αναπτυσσόμενες ενεργειακές αγορές. Στη έκθεση αναμένεται πλήθος επισκεπτών, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλες τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, προϊόντα και υπηρεσίες από τις κορυφαίες επιχειρήσεις εκθέτες της ενεργειακής βιομηχανίας. Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η οποία έχει ήδη συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων ενεργειακών εταιρειών, θα παρουσιαστούν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στους τομείς έρευνας, εξόρυξης, παραγωγής, ναυτιλίας, μεταφοράς, αποθήκευσης, διανομής, τεχνολογίας, ψηφιακού εξοπλισμού και πιστοποίησης.

Παράλληλα με την έκθεση θα διεξαχθεί το συνέδριο με θέμα “Οι προοπτικές της περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου ως πηγή και κόμβος ενέργειας – Η ανάδειξη της Κύπρου ως μείζον ενεργειακός κόμβος στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου”. Μεταξύ των συνέδρων, περιλαμβάνονται ρυθμιστικές αρχές, κυβερνητικοί φορείς, μεγάλες εθνικές και διεθνείς εταιρείες ενέργειας, παγκόσμια αναγνωρισμένες, που θα συζητήσουν για το ρόλο του φυσικού αερίου και του LNG ως βιώσιμου καυσίμου με αισθητά χαμηλότερο ενεργειακό αποτύπωμα για τον πλανήτη. Εκτός από τις συνεδριάσεις της ολομέλειας του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθούν πολλές τεχνικές και εταιρικές παρουσιάσεις, ενώ διοργανώνονται ακόμα B2B συναντήσεις. Υπογραμμίζεται ότι στην οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου επικεφαλής είναι η πρόεδρος της ΕΥΚ καθηγήτρια Τούλα Ονουφρίου, ενώ μεταξύ άλλων συμμετέχουν πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι καταξιωμένων εταιρειών της πετρελαϊκής βιομηχανίας όπως Schlumberger, Halliburton, Delek Drilling,Saipem και Egas.

Το EMC 2020 – Eastern Mediterranean EnergyConference & Exhibition, θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 9 Σεπτεμβρίου και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση και το πρόγραμμα του συνεδρίου EMC2020 Eastern Mediterranean Energy Conference & Exhibition μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://www.emc-cyprus.com/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: