Αποκάλυψη προκαλεί σοκ: Εφιαλτικές προβλέψεις επιστημόνων αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ μπορεί να δουν 96 εκ. κρούσματα κορωναϊού

File photo: Ανακοίνωση για την έλλειψη σε μάσκες και γάντια σε φαρμακείο στην Times Square της Νέας Υόρκης. EPA/JUSTIN LANE




Τα αμερικανικά νοσοκομεία προετοιμάζονται πυρετωδώς για την νοσηλεία έως και 4,8 εκατομμυρίων ατόμων που πιθανόν να προσβληθούν από τον κορωναϊό.

Το σύνολο των κρουσμάτων ίσως να φτάσει τα 96 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα από την Αμερικανική Νοσοκομειακή Ενωση [American Hospital Association].

Αντίγραφο των όσων συζητήθηκαν έχει στη διάθεσή της η ιστοσελίδα Business Insider (ΕΔΩ), που κάνει και την αποκάλυψη. Πρόκειται για τρομακτικές προβλέψεις αν επιβεβαιωθούν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι θάνατοι από τον κορωναϊό και τις επιπλοκές του μπορεί να φτάσουν τις 480.000.

Τέλος, η έξαρση του κορωναϊού στις ΗΠΑ είναι πιθανόν να φέρει στα όριά του το σύστημα υγείας της χώρας.

  • Η Αμερικανική Νοσοκομειακή Ένωση εκπροσωπεί χιλιάδες νοσοκομεία και συστήματα υγείας, και πραγματοποίησε την τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των ανωτέρων φορέων στις 26 Φεβρουαρίου. Το θέμα της διάσκεψης ήταν “Τί πρέπει να γνωρίζουν οι αρμόδιοι στο χώρο της υγείας: προετοιμασία για τον COVID-19”.

Η  American Hospital Association δήλωσε πάντως ότι τα όσα ειπώθηκαν στην τηλεδιάσκεψη εκπροσωπούν τους ειδήμονες που μετείχαν και όχι την Ένωση.

Οι πλέον δυσοίωνες εκτιμήσεις για την διάδοση του κορωναϊού στις ΗΠΑ παρουσιάστηκαν από τον Δρ. Τζέιμς Λόλερ, καθηγητή στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα και είναι αυτές που κάνουν λόγο για 480.000 θανάτους, 96 εκατομμύρια κρούσματα και 4,8 εκατομμύρια νοσηλείες. Ωστόσο, δεν δίδεται χρονικό εύρος εκδήλωσης των ανωτέρων περιστατικών.

Εκπρόσωπος της Ιατρικής Σχολής της Νεμπράσκα, δήλωσε στο Business Insider πως οι προβλέψεις αυτές αποτελούν “ερμηνεία των υπαρχόντων στοιχείων. Είναι πιθανόν η πρόβλεψη να αλλάξει καθώς λαμβάνουμε περισσότερες πληροφόρηση”.

Πάντως, ο καθηγητής Λόλερ δεν είναι ο μόνος που προβλέπει μεγάλη διάδοση του ιού. Ο Μαρκ Λίπσιτς, καθηγητής Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ δήλωσε στο  The Atlantic ότι υπολογίζει πως περίπου το 40% έως 70% του παγκόσμιου πληθυσμού θα προσβληθεί από τον κορωναϊό μέσα στον επόμενο χρόνο.

Πηγή: Business Insider, The Atlantic

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ένας Αμερικανός πεζοναύτης στην περιοχή της Ουάσινγκτον νόσησε από τον κοροναϊό

 

 

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: