Δεύτερος θάνατος εξαιτίας του Covid-19 στην Ισπανία: Δύο νεκροί στη Βαγδάτη, 34 ασθενείς

File Photo: Μέτρηση θερμοκρασίας σε ιρακινή γυναίκα. EPA, HAIDER AL-ASSADEE




Οι ισπανικές αρχές κατέγραψαν σήμερα τον δεύτερο θάνατο στη χώρα από την επιδημία του κοροναϊού, ενός 82χρονου άνδρα που υπέφερε επίσης από χρόνιες παθήσεις, ανακοίνωσαν οι αρχές της Χώρας των Βάσκων.

«Ο εκλιπών έπασχε από πνευμονία και διαγνώστηκε με κοροναϊό σήμερα (Τετάρτη)», ανακοίνωσαν οι τοπικές υγειονομικές αρχές.

Η Ισπανία ανακοίνωσε την Τρίτη τον πρώτο θάνατο λόγω της επιδημίας, έναν άνθρωπο που πέθανε τον Φεβρουάριο, του οποίου η νεκροψία απέδειξε ότι είχε ασθενήσει από τον ιό. Πέθανε στις 13 Φεβρουαρίου σε νοσοκομείο στη Βαλένθια.

Στις 19:00 ώρα Ελλάδας σήμερα, η Ισπανία είχε 200 καταγεγραμμένα κρούσματα σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Οι αρχές έχουν λάβει προληπτικά μέτρα, όπως την κεκλεισμένων των θυρών διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων ή την ακύρωση ιατρικών συνεδρίων ώστε να είναι διαθέσιμοι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.

Ωστόσο, η Ισπανία αποκλείει προς το παρόν τη λήψη δραστικών μέτρων όπως το κλείσιμο σχολείων, σε αντίθεση με την Ιταλία όπου έχουν καταγραφεί πάνω από 100 θάνατοι και 3.000 κρούσματα.

Στο μεταξύ, δύο Ιρακινοί πέθαναν σήμερα από τον νέο κοροναϊό, ο ένας στο Ιρακινό Κουρδιστάν και ο άλλος στο Βαγδάτη, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές. Πρόκειται για τους πρώτους θανάτους που καταγράφονται στο Ιράκ.

Το ένα από τα θύματα ήταν ένας 70χρονος ιμάμης από την πόλη Σουλεϊμανίγια. Ο άτυχος άνδρας αντιμετώπιζε ήδη καρδιολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα και είχε τεθεί σε καραντίνα αφότου προσβλήθηκε από τον ιό.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, ο ιμάμης είχε συναντηθεί πρόσφατα με Ιρακινούς που επέστρεψαν από το γειτονικό Ιράν.

Στη Βαγδάτη, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το απόγευμα ότι ένας άνθρωπος πέθανε στην πρωτεύουσα ενώ άλλοι 34 έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό σε όλη τη χώρα. Στην πλειονότητά τους οι ασθενείς αυτοί είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό.

Το Ιράκ φοβάται κυρίως μήπως ξεσπάσει επιδημία στους ιερούς τόπους όπου συγκεντρώνονται εκατομμύρια πιστοί σιίτες, προερχόμενοι κατά κύριο λόγο από το Ιράν. Τα ταξίδια μεταξύ των δύο χωρών απαγορεύτηκαν και τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, οι κινηματογράφοι και άλλοι δημόσιοι χώροι έχουν κλείσει για προληπτικούς λόγους, μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Ωστόσο πολλά καφενεία και εστιατόρια γεμίζουν από κόσμο τα βράδια στην πρωτεύουσα.

Στη Σουλεϊμανίγια, οι θρησκευτικές αρχές απαγόρευσαν μέχρι νεωτέρας τη μαζική προσευχή, μεταξύ των άλλων και τη μεγάλη προσευχή της Παρασκευής.

Με πληροφορίες από AFP via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βαγδάτη, Ιράκ, Μαδρίτη, Ισπανία

 

Στους 107 έφτασαν οι θάνατοι στην Ιταλία από τον κοροναϊό: Στα 3.089 τα κρούσματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: