Ασθενείς με τον νέο κοραναϊό εντοπίστηκαν στο Ισραήλ και την Αίγυπτο: Ταξίδεψαν πρόσφατα στην Ιταλία

Σε ένδειξη αλληλεγγύης για την Κίνα η κυβέρνηση της Αιγύπτου φώτισε με τα χρώματα της κινεζικής σημαίας ιστορικά κτίρια της χώρας όπως το Citadel of Saladin, στο Κάιρο. EPA, KHALED ELFIQI




Οι ισραηλινές αρχές επιβεβαίωσαν χθες Κυριακή τρία νέα κρούσματα του κοροναϊού, αυξάνοντας το σύνολο των ασθενών που έχουν διαγνωστεί στη χώρα σε δέκα.

Κατά το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, δύο από τα νέα κρούσματα είναι άνθρωποι που ταξίδεψαν πρόσφατα στην Ιταλία. Στην τρίτη περίπτωση, ο ασθενής μολύνθηκε εντός ισραηλινής επικράτειας.

Οι τρεις ασθενείς εμφανίζουν ελαφριά συμπτώματα, ανέφερε η ίδια πηγή.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου ανακοίνωσε χθες Κυριακή μέσω του ιστότοπου Facebook ότι οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε αλλοδαπός έδειξαν ότι έχει μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό.

Το υπουργείο ανέφερε ότι το πρόσωπο αυτό, την εθνικότητα του οποίου δεν διευκρίνισε, διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου έχει τεθεί σε απομόνωση και του παρέχονται οι απαραίτητες ιατρικές φροντίδες. Πρόσθεσε ότι λαμβάνονται αυστηρά προληπτικά μέτρα όσον αφορά τους ανθρώπους που είχαν επαφή μαζί του.

Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα του SARS-CoV-2 στην Αίγυπτο. Ο πρώτος ασθενής έχει αποθεραπευθεί, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας.

Πληροφορίες από Reuters
Ιερουσαλήμ, Israel – Κάιρο, Egypt

Ο Τζόνσον περιμένει αύξηση των ασθενών από τον Covid-19: Πρώτο κρούσμα και στη Σκωτία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: