Αλλοπρόσαλλος ο πρόεδρος Τραμπ ανασκευάζει: Τα εμπορεύματα δεν επηρεάζονται από την απαγόρευση εισόδου!

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. EPA/KEN CEDENO / POOL




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανασκεύασε εν μέρει μέσω Twitter το βράδυ της Τετάρτης [ξημερώματα Πέμπτης ώρα Ελλάδας] τις αναγγελίες που έκανε στο διάγγελμά του, διαβεβαιώνοντας πως η προσωρινή απαγόρευση εισόδου την οποία αποφάσισε να επιβάλλει στα κράτη του χώρου Σένγκεν για τριάντα ημέρες δεν αφορά τα εμπορεύματα.

«Ο περιορισμός σταματά τους ανθρώπους, όχι τα αγαθά», διαβεβαίωσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος στην ανάρτησή του.

Κάπου μια ώρα νωρίτερα, ο Τραμπ δήλωνε ότι η απαγόρευση εισόδου θα είχε εφαρμογή «όχι μόνο σε έναν τεράστιο όγκο εμπορευμάτων και φορτίων, αλλά και σε πολλά και διάφορα άλλα πράγματα».

Σε διάγγελμα του προς τον αμερικανικό λαό, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναστείλουν όλα τα ταξίδια από τις χώρες της Ευρώπης προς την αμερικανική επικράτεια για τριάντα ημέρες, αρχής γενομένης αύριο Παρασκευή, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Ο Τραμπ ωστόσο διευκρίνισε ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί δεν θα ισχύσουν για το Ηνωμένο Βασίλειο. Στη συνέχεια διευκρινίστηκε ότι η απαγόρευση δεν αφορά τους μονίμους κατοίκους της Αμερικής.

Οι Η.Π.Α., είπε, θα παρακολουθούν την κατάσταση για να καθορίσουν εάν τα ταξίδια από την Ευρώπη θα μπορούσαν να επαναληφθούν νωρίτερα.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Σταματούν οι επισκέψεις από την Ευρώπη προς την Αμερική για 30 μέρες, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ (video)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: