Σκληρά μέτρα στην Γαλλία, κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ισπανία: Κλείνουν καταστήματα και εστιατόρια

File Photo: Κλείνουν σχεδόν τα πάντα και στην Γαλλία. Φωτογραφία , πηγή , ΚΥΠΕ




Η Γαλλία κλείνει τα περισσότερα καταστήματα, εστιατόρια και χώρους ψυχαγωγίας από απόψε τα μεσάνυχτα στο πλαίσιο των μέτρων για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ.

Ο γάλλος πρωθυπουργός διευκρίνισε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι οι εξαιρέσεις περιλαμβάνουν τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα παραμείνουν σε λειτουργία, αλλά οι πολίτες καλούνται να περιορίσουν την χρήση τους.

Ο γάλλος πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι άνθρωποι πρέπει να βγαίνουν μόνο για προμήθειες, για να κάνουν ελαφρά άσκηση και, αύριο, για να ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές. Οι γάλλοι πολίτες καλούνται να εργάζονται, κατά το δυνατόν, από το σπίτι.

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 4.499 καταγεγραμμένα κρούσματα της επιδημίας Covid-19, έναντι 3.661 χθες, και 91 θανάτους, από 79 χθες.

Ισπανία: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης και εφαρμογή περιοριστικών μέτρων

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων στο πλαίσιο κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τον έλεγχο της εξάπλωσης της επιδημίας Covid-19, λέγοντας ότι η κρίση του κορονοϊού απαιτεί «εξαιρετικού χαρακτήρα αποφάσεις».

Ο ισπανός πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα συμφωνήσει στην λήψη οικονομικών μέτρων προς βοήθειαν των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, καθώς και μέτρων που θα διασφαλίσουν ρευστότητα για τις επιχειρήσεις.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Οι άνω των 70 ετών στην Βρετανία θα λάβουν σύντομα την εντολή από την βρετανική κυβέρνηση να παραμείνουν σε αυστηρή απομόνωση για τέσσερις μήνες, στο πλαίσιο ενός βρετανικής εμπνεύσεως σχεδίου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, σύμφωνα με το ITV.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του πολιτικού ρεπορτάζ του ITV Ρόμπερτ Πέστον, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή μία κινητοποίηση που παραπέμπει σε καιρό πολέμου τις προσεχείς 20 ημέρες. Αλλα μέτρα που σχεδιάζονται είναι η επίταξη ξενοδοχείων και άλλων κτιρίων για να μετατραπούν σε προσωρινά νοσοκομεία, καθώς και η επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων

Με πληροφορίες Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία – Μαδρίτη, Spain – Λονδίνο, United Kingdom

Στους 175 οι θάνατοι από τον κορωναϊό στην Ιταλία σε 24 ώρες: Σε 21.157 ανέρχονται τα κρούσματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: