17 νέοι θάνατοι στην ηπειρωτική Κίνα, 19 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα: 1.297 ασθενείς αποθεραπεύτηκαν

1.297 ασθενείς αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήριο στην ηπειρωτική Κίνα. Αλλά εμφανίστηκαν νέα κρούσματα και άνθρωποι συνεχίζουν να πεθαίνουν στη Κίνα. EPA, YUAN ZHENG CHINA OUT




Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε 19 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης και 17 νέους θανάτους στην ηπειρωτική Κίνα ως τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα.

Κατά την Εθνική Επιτροπή Υγείας, οι θάνατοι καταγράφηκαν όλοι στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης, πιο συγκεκριμένα στην πρωτεύουσά της, την μεγαλούπολη Ουχάν, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο SARS-CoV-2 τον Δεκέμβριο.

Επιπλέον, εντοπίστηκαν δύο κρούσματα ταξιδιωτών που έφθασαν στην ηπειρωτική Κίνα από το εξωτερικό έχοντας μολυνθεί· των σύνολο των ασθενών αυτής της ομάδας αυξήθηκε σε 69. Από τα χθεσινά δύο νέα «εισαγόμενα» κρούσματα, το ένα καταγράφηκε στο Πεκίνο και το δεύτερο στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ.

Σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, δεν αναφέρθηκε κανένα κρούσμα εγχώριας μετάδοσης σε άλλη επαρχία της Κίνας, πλην της Χουμπέι.

Ο αριθμός των κρουσμάτων που καταγράφηκε χθες ήταν εξάλλου σημαντικά μειωμένος από αυτόν της Κυριακής (40).

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μέχρι σήμερα ανήλθε σε 80.754 στην ηπειρωτική Κίνα.

Ο απολογισμός των νεκρών της επιδημίας της ασθένειας COVID-19 ανήλθε σε 3.136 ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

1.297 ασθενείς αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήριο στην ηπειρωτική Κίνα

Συνολικά 1.297 ασθενείς που είχαν μολυνθεί από τον κοροναϊό έλαβαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία αφού ανέρρωσαν χθες στην ηπειρωτική Κίνα, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ο αριθμός των ασθενών που αποθεραπεύθηκε και έλαβε εξιτήριο ανερχόταν σε 59.897, συμπλήρωσε η ίδια πηγή.

Συνολικά στην ηπειρωτική Κίνα οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα πως καταγράφηκαν 80.754 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 και 3.126 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, της ασθένειας που προκαλεί.

Πρώτο κρούσμα στη Μογγολία, ένα πρόσωπο με γαλλική υπηκοότητα

Οι αρχές της Μογγολίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι ένα πρόσωπο με τη γαλλική υπηκοότητα το οποίο εργάζεται στη χώρα επιβεβαιώθηκε πως έχει μολυνθεί από τον κοροναϊό ο οποίος συνεχίζει να εξαπλώνεται παγκοσμίως. Πρόκειται για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του SARS-CoV-2 που καταγράφεται στο περίκλειστο κράτος της ανατολικής Ασίας.

Κατά την εθνική επιτροπή αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, το πρόσωπο αυτό ταξίδεψε από τη Γαλλία στη Μογγολία κάνοντας ενδιάμεσο σταθμό στη Μόσχα.

Οι αρχές της Μογγολίας διευκρίνισαν πως έχουν εντοπίσει 42 ανθρώπους με τους οποίους συναντήθηκε το πρόσωπο που έχει μολυνθεί και άλλους 120 ανθρώπους που ήλθαν σε στενή επαφή μαζί του.

Πληροφορίες από Xinhua-Reuters-TASS μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πεκίνο, China – Ουλάν Μπατάρ, Mongolia

Όλη η Ιταλία γίνεται κατακόκκινη ζώνη: Δεν θα υπάρχουν πια δύο Ιταλίες, δηλώνει ο Κόντε

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: