Συναγερμός στην Ιταλία: 59 τα κρούσματα του κοροναϊού, κλείνουν πανεπιστήμια, αναβάλλονται αγώνες

Φαρμακοποιός φορώντας μάσκα εξυπηρετεί πελάτισσα στο Codogno της Βόρειας Ιταλίας. Στη χώρα έχει σημάνει συναγερμός για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον κοροναϊό. Τα κρούσματα της επιδημίας στην Ιταλία έχουν ξεπεράσει τα σαράντα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η δημόσια τηλεόραση της Rai. EPA/MATTEO CORNER




Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Αττίλιο Φοντάνα, δήλωσε, πριν λίγο, ότι τα κρούσματα του κοροναϊού, στην Ιταλία έχουν αγγίξει, πλέον, τα πενήντα εννέα.

Τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ιταλία μέχρι αυτή την στιγμή έχουν αγγίξει τα πενήντα εννέα.

Στο μεταξύ, πριν λίγο ανακοινώθηκε ότι την ερχόμενη Δευτέρα το δικαστήριο του Μιλάνου θα παραμείνει κλειστό. Όπως έγινε γνωστό σήμερα το απόγευμα, στο Μιλάνο διαγνώσθηκε, επίσης, ο πρώτος ασθενής θετικός στον ιό. Η μεγάλη, ετήσια έκθεση γυαλιών που έπρεπε να ανοίξει τις πύλες της σε λίγες ημέρες στην ιταλική συμπρωτεύουσα, ακυρώθηκε.

Σε σειρά περιοχών του ιταλικού Βορρά, λαμβάνονται νέα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης της ασθένειας. Ο επίσκοπος της Πιατσέντσα, ζήτησε από τους πιστούς να μην φιληθούν σε ένδειξη χριστιανικής αγάπης, αύριο, στο τέλος της λειτουργίας και να λάβουν την καθολική θεία κοινωνία με το χέρι, και όχι με το στόμα.

Στους δέκα δήμους της Λομβαρδίας στους οποίους σημειώθηκαν τα περισσότερα κρούσματα, απόψε θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα διασκέδασης.

Βρίσκεται, τέλος, ακόμη σε εξέλιξη υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Κόντε, στην έδρα της Πολιτικής Προστασίας, στην Ρώμη. Στόχο του συμβουλίου, να εξετασθεί η ανάγκη λήψη νέων, έκτακτων μέτρων προστασίας από τον κοροναϊό.

Τριάντα εννέα ασθενείς βρίσκονται στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, έντεκα στο Βένετο, και ένας στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης.

Πριν από λίγο, παράλληλα, ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, δήλωσε ότι κλείνουν, μέχρι νεωτέρας, και τα πανεπιστήμια της περιοχής του. Πολλοί αγώνες ποδοσφαίρου τοπικών ομάδων, ακυρώθηκαν.

Οικονομική στήριξη στις επιχειρήσεις από Κόντε

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, παράλληλα, τόνισε ότι η κυβέρνηση πρόκειται να στηρίξει οικονομικά τις επιχειρήσεις της Λομβαρδίας οι οποίες κινδυνεύουν να «γονατίσουν», εξαιτίας των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού.

Στην Ρώμη, τέλος, μια κινέζα που είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο λοιμωδών νόσων Λάτζαρο Σπαλαντσάνι πριν τρεις εβδομάδες και ένας Ιταλός εικοσιεννιάχρονος ερευνητής ο οποίος είχε επιστρέψει από την Κίνα αναμένεται να πάρουν εξιτήριο.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Όπως μεταδίδει η ιταλική δημόσια τηλεόραση της Rai, τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ιταλία έχουν ξεπεράσει τα σαράντα.

Οι νεκροί παραμένουν δύο, ένας άνδρας εβδομήντα οκτώ ετών που ζούσε στην περιφέρεια Βένετο, με βεβαρημένη κατάσταση υγείας, και μια γυναίκα εβδομήντα πέντε ετών από την ευρύτερη περιοχή του Λόντι, στη Λομβαρδία.

  • Όπως έγινε γνωστό, η ηλικιωμένη πέθανε στο σπίτι της και φέρεται να μολύνθηκε από τον ιό σε πρώτων βοηθειών της περιοχής, όπου συνάντησε έναν τριανταοκτάχρονο ασθενή. Ο οποίος, με την σειρά του, φέρεται να μετέδωσε την ασθένεια σε τουλάχιστον δεκαπέντε άτομα. Ανάμεσά τους, η γυναίκα του που κυοφορεί, φίλοι του με τους οποίους έπαιζε ποδόσφαιρο και πέντε ιατροί και νοσηλευτές.

    Στη Λομβαρδία και στο Βένετο, οι αρχές συμβουλεύουν τους πολίτες να μην συνωστίζονται στα έκτακτα περιστατικά των νοσοκομείων, αλλά να τηλεφωνούν στον ειδικό, δωρεάν αριθμό που έχει ενεργοποιηθεί για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, τέλος αυτή την ώρα, συμμετέχει σε συνεδρίαση στην Πολιτική Προστασία και ζήτησε από τους ιταλούς να μην ενδώσουν στον πανικό, διότι η κατάσταση παραμένει υπό πλήρη έλεγχο.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ / Θ. Ανδρεάδης – Συγγελάκης
    Ρώμη, Ιταλία

    Δεύτερος νεκρός από τον κορονοϊό στην Ιταλία: Ανησυχία ΠΟΥ για κρούσματα με ασαφή επιδημιολογική σχέση

  • Hellasjournal - Newsletter


    %d bloggers like this: