Τα αρχαία ευρήματα τινάζουν στον αέρα το διαγωνισμό για το νέο κτίριο της Κυπριακής Βουλής

Άποψη του σημερινού εσωτερικού της Κυπριακής Βουλής . ΚΥΠΕ.




Το Τμήμα Αρχαιοτήτων τινάζει στον αέρα τον διαγωνισμό κατασκευής του νέου κτηρίου της Βουλής αξιώνοντας από το Τμήμα Δημοσίων Έργων να ακυρώσει τον διαγωνισμό που ήδη προκηρύχθηκε.

Συγκεκριμένα, στην ανατρεπτική επιστολή της διευθύντριας του Τμήματος Μαρίνας Ιερωνυμίδου, ημερομηνίας 23 Ιανουαρίου, αφού αναφέρεται πως δεν έχουν ληφθεί υπ’ όψιν οι όροι του Τμήματος καθώς επίσης και οι υποδείξεις του σχετικά με την ασφάλεια των αρχαιοτήτων στο Αρχαιολογικό Πάρκο και τις φάσεις εργασίας, προστίθεται:

«Για τους λόγους αυτούς, απαιτούμε την ακύρωση της προσφοράς, ώστε να μη γίνει κατάχρηση πόρων από τους προσφοροδότες για ετοιμασία προσφοράς. Καλούμε όπως γίνει επαναξιολόγηση των εγγράφων διαγωνισμού και πλήρης ενημέρωση του Τμήματος Αρχαιοτήτων, διαφορετικά θα είμαστε υπόχρεοι να ανακαλέσουμε οποιαδήποτε μεταξύ μας συμφωνία, αφού δεν τηρούνται οι πρόνοιες του περί Αρχαιοτήτων Νόμου».

Στην επιστολή της η κ. Ιερωνυμίδου αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, πως στο σημείο εισόδου της Βουλής οι τοίχοι του κτηρίου εφάπτονται των αρχαίων τοίχων, ότι παραβιάζεται η ζώνη προστασίας του αρχαιολογικού πάρκου, ότι το Τμήμα δεν ενημερώθηκε για σημαντικές πτυχές του διαγωνισμού, ότι δυνατόν να επηρεαστούν οι αρχαιότητες, ότι όροι που έθεσε το Τμήμα δεν ελήφθησαν υπ’ όψιν, ότι στην προκήρυξη υπάρχουν ανακρίβειες, κάτι το οποίο δυνατόν να θέσει σε κίνδυνο τις αρχαιότητες, ενώ γίνεται και λόγος για πιθανή αύξηση του κόστους από καθυστερήσεις που θα προκληθούν. Εκφράζεται επίσης εκτίμηση πως το έργο θα διαιωνιστεί εξαιτίας καθυστερήσεων στην υλοποίηση και θα σημειωθεί διασπάθιση δημόσιου χρήματος.

Με πληροφορίες από Φιλελεύθερο

Ο ΟΗΕ σφυρίζει κλέφτικα για τις παρανομίες τις Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ: Ο Γ.Γ. παρακολουθεί, δηλώνουν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: