Οθόνες αφής και έξυπνη εφαρμογή για περιήγηση στο αρχαιολογικό πάρκο Κάτω Πάφου

Πρωτοπορεί και πάλι η ΕΤΑΠ για ανάδειξη του μοναδικού αρχαιολογικού πλούτου .Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου συνεχίζει αμείωτα τις προσπάθειες αναβάθμισης της τουριστικής εμπειρίας και μετατροπή της επαρχίας Πάφου σε έξυπνο προορισμό (SMART destination).KYΠΕ/Κική Περικλέους




Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου προχώρησε στην υλοποίηση μίας ακόμα ενέργειας προς την κατεύθυνση της  αναβάθμισης της τουριστικής εμπειρίας και μετατροπή της επαρχίας Πάφου σε έξυπνο προορισμό (SMART destination).

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΕΤΑΠ Νάσος Χατζηγεωργίου, προχώρησαν πρόσφατα στην τοποθέτηση δύο οθονών αφής τελευταίας γενιάς στην αίθουσα επισκεπτών εντός του αρχαιολογικού πάρκου, ενώ ολοκληρώθηκε και η ετοιμασία έξυπνης εφαρμογής για κινητές συσκευές ως εργαλείο για περιήγηση αλλά και ανάδειξη του μοναδικού αρχαιολογικού πάρκου της UNESCO στην Κάτω Πάφο.

Οι οθόνες αφής περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, γενικό φιλμάκι του πάρκου αλλά και επί μέρους φιλμάκια από το κάθε σημείο ενδιαφέροντος, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και περιγραφές των σημείων αρχικά σε τέσσερις γλώσσες( Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Ρωσικά).

Επίσης περιλαμβάνουν, όπως είπε, ηλεκτρονικό χάρτη με αποτυπωμένα όλα τα σημεία του αρχαιολογικού πάρκου για πρακτικότερη περιήγηση, προτεινόμενες διαδρομές για όλη την οικογένεια και για ΑμεΑ καθώς και χρήσιμες πληροφορίες γενικότερα για το πάρκο όπως ώρες λειτουργίας, κόστος εισόδου κ.λπ.

Η έξυπνη εφαρμογή για κινητές συσκευές εκτός από τα πιο πάνω περιλαμβάνει σύστημα ατομικής ξενάγησης. Πρόκειται συνέχισε ο κ. Χατζηγεωργίου, για ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο αφού πλέον κυρίως οι μεμονωμένοι επισκέπτες θα μπορούν να ξεναγηθούν με ευκολία και να απολαύσουν τόσο τα ψηφιδωτά όσο και τα υπόλοιπα σημεία ενδιαφέροντος.

Ο επισκέπτης θα μπορεί από την συσκευή του αφού θα βρίσκεται στον χώρο, να επιλέξει το σημείο που τον ενδιαφέρει ή ακόμη και το κάθε ψηφιδωτό δάπεδο και συνάμα να παρακολουθεί και να ακούει στην επιλέξιμη γλώσσα την ανάλογη περιγραφή.

Η ΕΤΑΠ για τα επόμενα χρόνια αναμένεται να συνεχίσει την τεχνολογική αναβάθμιση και τη χρήση τεχνολογιών για ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου καθώς και αναβάθμιση των διαφόρων προσφερόμενων εμπειριών.

Το έργο αποτέλεσε πιλοτική δράση και μέρος του ευρωπαϊκού προγράμματος CHRISTA, το οποίο και χρηματοδοτήθηκε με €40,000 ενώ οι εργασίες υλοποιήθηκαν σε στενή συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων το οποίο και ευχαριστούμε θερμά, κατέληξε ο κ. Χατζηγεωργίου.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Κική Περικλέους/ΓΒΑ
Πάφος, Κύπρος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΥΠΡΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Απέτυχε ο κατευνασμός έναντι της Τουρκίας , είπε ο Αναστασιάδης στην ΕΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: