ΣΥΡΙΖΑ: Να απολογηθεί ο κ. Πέτσας γιατί ο αν. ΥΠΕΞ υπέγραψε κείμενο που απεμπολεί πρόσθετα κονδύλια

File Photo: Για απόφαση-κόλαφο κάνει λόγω ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις ΗΠΑ και το σκάνδαλο Novartis. “@syriza_gr




Απάντηση στην ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ζητά παράλληλα «να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι διεκδικεί στην πράξη ο κ. Μητσοτάκης σήμερα (στο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ) και όχι να μας κουνάει από πάνω και το δάχτυλο».

Στην ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Όσα δισ. ευρώ και να προσθέσει ο κ. Πέτσας στο λογαριασμό του 2015, δεν θα καταφέρει να αποφύγει να απαντήσει στην ουσία. Ίσως επειδή η ουσία πονάει και για το ποιος οδήγησε τη χώρα στην απώλεια του ¼ του ΑΕΠ της και για ότι τουλάχιστον σήμερα δεν διεκδικεί περισσότερους πόρους σε αυτή τη βάση.

Ο κ. Μητσοτάκης εδώ και δύο μέρες κάνει αφηρημένες δηλώσεις καθαρά επικοινωνιακής αξίας για διεκδικήσεις κονδυλίων.

Δεν μας λέει όμως για το μείζον ζήτημα που είναι ότι η πρόταση που υπέβαλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τα κονδύλια συνοχής, δεν λαμβάνει υπ’ όψιν ότι η Ελλάδα υπέστη κατά τη διάρκεια της κρίσης μία πρωτοφανή ύφεση και απώλεια του ΑΕΠ της.

Η προηγούμενη κυβέρνηση διεκδίκησε να αποτελέσει η Ελλάδα εξαίρεση εξαιτίας της κρίσης, προκειμένου να λάβει περισσότερα κονδύλια, στα πρότυπα της Ουγγαρίας και Βαλτικών χωρών στον προηγούμενο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό. Η διεκδίκηση αυτή αποτυπώθηκε στις προτάσεις της ρουμανικής Προεδρίας. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών που συμμετείχε στη Διάσκεψη Φίλων της Συνοχής, όχι μόνο δεν κινήθηκε σε αυτήν την κατεύθυνση, αλλά υπέγραψε κείμενο που απεμπολεί αυτή τη θέση».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ο κ. Τσίπρας είναι ο τελευταίος που μπορεί να κάνει μαθήματα διαπραγμάτευσης είπε ο Πέτσας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: