Νέες διαβουλεύσεις Μόσχας – Άγκυρας: Ποτέ δεν συμφωνήθηκαν αυτά που γίνονται στην Ιντλίμπ, λέει ο Λαβρόφ

File Photo: O Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ. EPA, YURI KADOBNOV, POOL




Η Μόσχα και η Άγκυρα ετοιμάζουν μια νέα σειρά διαβουλεύσεων για την κατάσταση στην συριακή επαρχία Ιντλίμπ, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Άλλη μια σειρά διαβουλεύσεων ετοιμάζεται τώρα και ελπίζουμε ότι θα μας βοηθήσει να καταλήξουμε σε μια συμφωνία για το πώς θα διασφαλίσουμε ότι πράγματι θα εγκαθιδρυθεί μια ζώνη αποκλιμάκωσης και οι τρομοκράτες δεν θα κάνουν κουμάντο εκεί πέρα” είπε χαρακτηριστικά ο Λαβρόφ.

“Κανείς δεν συμφώνησε ποτέ στο πλαίσιο των συμπεφωνημένων μεταξύ των προέδρων Ρωσίας και Τουρκίας ότι δεν θα εξαπολύονται πυρά αντιποίνων  εναντίον των τρομοκρατών εάν αυτοί δρουν κατά τον τρόπο που το πράττουν τώρα” τόνισε ο Λαβρόφ.

“Είμαι βέβαιος ότι οι Τούρκοι στρατιωτικοί που εργάζονται “επί του πεδίου” το βλέπουν και το αντιλαμβάνονται αυτό πολύ καλά. Επιπλέον, οι τρομοκράτες έχουν επιτεθεί εναντίον των θέσεών μας και εναντίον των θέσεων των συριακών στρατευμάτων πολλές φορές καθώς και εναντίον συριακών πολιτικών εγκαταστάσεων από την περιοχή όπου είναι εγκατεστημένα τα παρατηρητήρια της Τουρκίας” κατέληξε ο Λαβρόφ.

Με πληροφορίες από TASS

Τουρκικά ΜΜΕ ισχυρίζονται ότι κομβόι τεθωρακισμένων εισέβαλε στην Ιντλίμπ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: