Νέες απειλές από Ακάρ για σφυροκόπημα και “έλεγχο” της Ιντλίμπ: Στέλνει ενισχύσεις

File photo: Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ. epa07924812 EPA/STR




Η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία εναντίον εκείνων που παραβιάζουν την κατάπαυση του πυρός στην βορειοδυτική επαρχία της Συρίας, Ιντλίμπ, συμπεριλαμβανομένων των “ριζοσπαστικών” ομάδων, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Σημειώνεται πως μόλις χθες το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε αποδώσει ευθύνες ευθέως στην Τουρκία για την κλιμάκωση της έντασης στην Ιντλίμπ κατηγορώντας την ειδικά για απραξία έναντι των “τρομοκρατών”.

Μια μέρα πριν, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας θα χτυπήσουν τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις είτε στο έδαφος είτε από αέρος, οπουδήποτε στην Συρία, εάν έστω και ένας Τούρκος στρατιώτης τραυματιστεί. Οι δηλώσεις έγιναν μετά το θάνατο 13 Τούρκων στρατιωτών από πυρά των συριακών δυνάμεων μέσα σε μια εβδομάδα.

Ο Ακάρ σήμερα πρόσθεσε ότι η Τουρκία στέλνει επιπλέον ενισχύσεις στις θέσεις της στην Ιντλίμπ για να διασφαλίσει την κατάπαυση του πυρός στην περιοχή και για να “ελέγξει” την περιοχή, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Με πληροφορίες από Reuters
Άγκυρα, Τουρκία

Δεν τηρεί τις δεσμεύσεις στο Ιντλίμπ ο Ερντογάν λέει η Ρωσία: Ψεύδεται και ευθύνεται για την κλιμάκωση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: