Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ήταν… και πέρασαν: Πέντε υπερπτήσεις, 45 παραβιάσεις

File Photo: Ελληνικά μαχητικά F-16 αναχαίτησαν τα τουρκικά μαχητικά που παραβίασαν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο. Φωτογραφία Στ. Ιωαννίδης, ΓΤΠ




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL Γ.Σ.
Με πέντε υπερπτήσεις που αμφισβητούν την Εθνική Κυριαρχία των Ελληνικών νησιών και 45 παραβιάσεις, φαίνεται ότι ολοκληρώνεται ο κύκλος μιας αμφισβητούμενης προσπάθειας για την επανεκκίνηση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Ένας κύκλος που ουδόλως φαίνεται ότι έχει πείσει τη γείτονα χώρα να ρίξει την ένταση στο Αιγαίο, διότι από τη Δευτέρα, η Τουρκία έχει δείξει τις προθέσεις να διατηρήσει στα ύψη την παραβατική συμπεριφορά. Οι προκλήσεις δεν θα σταματήσουν κι αυτό σημαίνει ότι ο ακήρυχτος πόλεμος στον ουρανό του Αιγαίου θα κρατήσει και θα μεγαλώνει.

Προφήτης δεν είναι κανείς, όμως με την ένταση και τις σκληρές αερομαχίες είναι μαθηματικά βέβαιο ότι ατυχήματα θα υπάρξουν, δυστυχώς και τότε οι δρόμοι, τουλάχιστον όπως έχει δείξει η εμπειρία είναι δυο. Ο ένας των τηλεφώνων, ώστε εκείνη ακριβώς τη στιγμή να μην υπάρξουν περαιτέρω προκλήσεις κι ό άλλος δρόμος είναι ο άγνωστος που οδηγεί την κατάσταση μετά το ατύχημα.

Ευχή είναι να μην υπάρξουν τέτοιες καταστάσεις, από την άλλη πλευρά τα Ελληνικά γεράκια καθημερινά δεν σταματούν να δίνουν αγώνα για να καταφέρουν να περιορίζουν την τουρκική παραβατική συμπεριφορά. Πάντως οι 45 παραβιάσεις και οι υπερπήσεις είναι η απόδειξη είναι το δείγμα που από μόνο του μιλά λέγοντας ότι Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ήταν και πέρασαν…

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 20η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 1 (1x2F-16)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 1 CN-235

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 3

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 3

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 45 (17 από το CN-235 και 28 από τα μαχητικά)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 2

ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

1. Πέντε εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά F-16.

2. Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

 

Α’ ΓΕΕΘΑ: Τιτάνιο το έργο μας – Αρχιεπίσκοπος: Ο Θεός νας ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: