Μαστίγιο και καρότο από Τζεντιλόνι: Θετικός για πλεονάσματα, ζητά πλειστηριασμούς κατοικιών

File Photo: Ο Επίτροπος Οικονομικών Πάολο Τζεντιλόνι. EPA/OLIVIER HOSLET




Θετικός στο αίτημα της κυβέρνησης για χαμηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα εμφανίζεται ο επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι, που επιμένει ωστόσο στην κατάργηση της προστασίας α΄κατοικίας.

Ο επίτροπος που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» αναφέρει: «Θα υποστηρίξω αποφάσεις που βοηθούν την Ελλάδα να αναπτύσσεται με βιώσιμο τρόπο, με παράλληλο σεβασμό των απαιτήσεων του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, είπε, παραπέμποντας ωστόσο για τις τελικές αποφάσεις στο Eurogroup.

Ωστόσο ο επίτροπος είναι ξεκάθαρος για την κατάργηση του καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας, επισημαίνοντας πως η αποτελεί δέσμευση της Ελλάδας, ότι οι θεσμοί επιμένουν σε αυτήν, ενώ πάει ένα βήμα παραπέρα καλώντας τις τράπεζες να επιταχύνουν τους πλειστηριασμούς.

Ο κ. Τζεντιλόνι τάσσεται υπέρ της μείωσης των φόρων και της εισφοράς αλληλεγγύης, εκφράζει την ικανοποίησή του για τη μείωση του κόστους δανεισμού της Ελλάδας, γεγονός και ενθαρρύνει την κυβέρνηση να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά την άρση ρυθμιστικών εμποδίων στις επιχειρήσεις και τη βελτίωση της δημόσιας διοίκησης και της απονομής δικαιοσύνης.

Με πληροφορίες από Καθημερινή

Αδύνατη η πώληση των «κόκκινων» δανείων στους ίδιους τους δανειολήπτες λέει η Ένωση Τραπεζών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: