Λεονταρισμοί Αγκυρας κατά Ασαντ στον ΟΗΕ: Δεν βάζουμε κόκκινες γραμμές, θα χτυπήσουμε σκληρά

File Photo: Στιγμιότυπο από μάχες στη Συρία. EPA, YAHYA NEMAH




Με σχεδόν οργισμένες εκφράσεις, ο Τούρκος πρέσβης στον ΟΗΕ Φεριντούν Σινιρλίογλου επανέλαβε τις απειλές κατά Ασαντ και, εμμέσως, κατά των δυνάμεων που τον στηρίζουν.

Μιλώντας στο Σ.Α του ΟΗΕ ο Σινιρίογλου κατηγόρησε τον Ασαντ ότι  θέλει να  σύρει την Τουρκία στο «βρώμικο πόλεμό του, βάζοντας ως στόχο, σκόπιμα, τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις».

«Οποιαδήποτε στρατιωτική επίθεση που έχει στόχο την ασφάλεια της Τουρκίας και τους Τούρκους στρατιώτες θα τιμωρείται αυστηρά» είπε ο Σινιρλίογλου. «Δεν θα διστάσουμε ποτέ να χρησιμοποιήσουμε το δικαίωμά μας στην αυτοάμυνα. Δεν βάζω εδώ κόκκινη γραμμή. Αυτό είναι προειδοποίηση», ανέφερε o Toύρκος διπλωμάτης.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη  σε μία πολιτική λύση, αλλά προειδοποίησε ότι η χώρα του «δεν θα ανεχθεί καμία εχθροπραξία».

Ο Σινιρλίογλου εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο καθεστώς Ασαντ, τον «τύραννο της Δαμασκού», όπως τον αποκάλεσε, και απηύθυνε έκκληση σε «όλους τους φίλους μας και όλα τα υπεύθυνα μέλη της διεθνούς κοινότητας να  σεβαστούν «τις νόμιμες ανησυχίες μας στον τομέα της ασφάλειας».

Σημειώνεται ότι το πρακτορείο Anadolu αναγνωρίζει ότι οι δυνάμεις του Άσαντ, υποστηριζόμενες από τη Ρωσία προέλασαν την Πέμπτη στην Ιντλίμπ πραγματοποιώντας μία «βάναυση επίγεια επίθεση, της οποίας προηγήθηκαν εβδομάδες έντονων αεροπορικών βομβαρδισμών».

Με πληροφορίες από Anadolu

Συριακές δυνάμεις και ρωσικά μαχητικά σε κοινές επιχειρήσεις στα ανατολικά της Ιντλίμπ: 17 άμαχοι νεκροί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: