Κεραυνοί Eurogroup κατά Βαρουφάκη για τις ηχογραφήσεις:”Παραβίαση της εμπιστοσύνης”…

File Photo: Στιγμιότυπο απο το Eurogroup του Φεβρουαρίου 2015. Photo via ΑΠΕ




Οι επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, εξέφρασαν την λύπη τους για την ζήτημα της ηχογράφηση από τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και οι δύο εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους για την ηχογράφηση συνεδριάσεων του Eurogroup από τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνη Βαρουφάκη.

Ειδικότερα, ο Κλάους Ρέγκλινγκ, τόνισε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί «παραβίαση της εμπιστοσύνης». Συγκεκριμένα Σεντένο και Ρέγκλινγκ κλήθηκαν να σχολιάσουν την κίνηση του Βαρουφάκη να καταθέσει στη Βουλή φάκελο το στικάκι με τις ηχογραφημένες από τον ίδιο συνεδριάσεις του Eurogroup του 2015 και ο μεν Σεντένο δήλωσε λακωνικά “λυπούμαστε πολιτικά, αλλά ουδέν σχόλιο», ο δε Ρέγκλινγκ επεσήμανε πως δεν ξέρω γνωρίζει τι περιέχει ο φάκελος και ότι “Συμφωνώ ότι λυπούμεθα”, συμπληρώνοντας ότι “μας απογοητεύει η παραβίαση της εμπιστευτικότητας, αλλά έτσι κι αλλιώς ό,τι βρήκε ενδιαφέρον το έβαλε σε εκείνο το βιβλίο που εξέδωσε».

Με πληροφορίες ΑΠΕ, ΜΠΕ
Αθήνα , Ελλάδα

H χρήση από τις ΗΠΑ όπλων στο Διάστημα θα είναι μη ανατρέψιμη για την ασφάλεια, λέει η Ρωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: