Η Ιταλία στη δίνη του κοροναϊού, αυξάνονται τα κρούσματα: Κάθε ώρα και ένας νεκρός, ήδη στους 7

Ιταλός καραμπινιέρος φορώντας προστατευτική μάσκα ΚΥΠΕ / ΕΡΑ / MATTEO CORNER




Με αλματώδη τρόπο αυξάνονται τα κρούσματα αλλά και τα θύματα του κορωναϊού στην Ιταλία.

Σχεδόν κάθε μια ώρα ανακοινώνεται ένας νεκρός και νέος αριθμός θυμάτων. Λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα της Δευτέρας ανακοινώθηκε και έβδομος νεκρός, με 230 κρούσματα.

Πρόκειται για έναν άνδρα 84 ετών από την ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου. Λίγο νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ο έκτος θάνατος από τον κοροναϊό: επρόκειτο για μια γυναίκα με ογκολογικά προβλήματα από την πόλη Κρέμα της Λομβαρδίας.

Στο μεταξύ, οι ποδοσφαιρικές ομάδες ζητούν να παίξουν τα επόμενα ματς στον ιταλικό Βορρά κεκλεισμένων των θυρών.

Και σε διάφορες περιοχές της Ιταλίας, τέλος, κλέφτες άρχισαν να παρουσιάζονται σε σπίτια ηλικιωμένων, λέγοντας ότι πρέπει να επισκεφθούν τους πολίτες. “Μην ανοίγετε σε κανέναν”, λέει σε έκκλησή του ο Ερυθρός Σταυρός.

Και οι πέντε πρώτοι θάνατοι αναφέρονται σε πέντε υπερήλικες – όλοι τους με βεβαρυμένη κατάσταση υγείας στην βόρεια Ιταλία. Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση RAI, ο έκτος νεκρός ήταν καρκινοπαθής από την πόλη Μπρέσια της Λομβαρδίας.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι τα περιστατικά μπορεί να αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

Στο μεταξύ, η ιταλική νότια περιφέρεια Μπαζιλικάτα, κοντά στο Μπάρι, αποφάσισε να βάζει σε καραντίνα όσους πολίτες φθάνουν από τη Λομβαρδία και το Βένετο.

Επίσης ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα όρισε ως ειδικό σύμβουλο για την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Ρομπέρτο Ριτσιάρντι.

Πάντως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν εξετάζει ακόμα την αναστολή των ταξιδιών εντός της περιοχής του Σένγκεν ύστερα από την εμφάνιση του κορωναϊού στην Ιταλία, αλλά εκπονεί σχέδια έκτακτης ανάγκης.

«Σε ό,τι αφορά διάφορα σενάρια, όπως μια συντονισμένη αναστολή του Σένγκεν, δεν προχωράμε σε αυτό επί του παρόντος, αλλά εργαζόμαστε σε διάφορα σχέδια έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνεζ Λέναρτσιτς σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

Η διεθνής “εικόνα” του κορωναϊού από τον ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνεχίζει να μην χρησιμοποιεί τον όρο “πανδημία” αναφερόμενος στον κορωναϊό, αλλά το ξέσπασμα του ιού παραμένει μια παγκόσμια επείγουσα κατάσταση, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπός του.

Οι φόβοι για μια πανδημία του κορωναϊού αυξήθηκαν σήμερα έπειτα από την ραγδαία αύξηση νέων κρουσμάτων στο Ιράν, στην Ιταλία και στη Νότια Κορέα παρότι η Κίνα χαλάρωσε τους περιορισμούς στις μετακινήσεις σε πολλά μέρη, περιλαμβανομένου του Πεκίνου, καθώς στην Κίνα μειώθηκε ο ρυθμός εμφάνισης νέων κρουσμάτων.

Hellas Journal με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Θ. Ανδρεάδης – Συγγελάκης

Ρώμη, Ιταλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: