Επιστολή στον κ. Πρωθυπουργό από τη Χαλέπα Χανίων Νο 2: Κηρύξτε ΑΟΖ και 12 μίλια τώρα…

Ο πρωθυπουργός Κυριακος Μητσοτάκης μιλά στην Ολομέλεια της Βουλής. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Του Δρ. ΣΩΤΗΡΗ Ν. ΚΑΜΕΝΟΠΟΥΛΟΥ* 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Στην προηγούμενη δημόσια επιστολή που σας απεστάλη στις 26/12/2019 ετονίσθη ότι «ακούγονται διάφορες προτάσεις προερχόμενες από μία πολιτική και ακαδημαϊκή ελίτ των Αθηνών. Προτάσεις κατευνασμού και οπισθοχώρησης στις απαιτήσεις του φανατικού ισλαμιστή Ερντογάν. Αυτές οι ελίτ έχουν αποτύχει παταγωδώς στο παρελθόν.

Ουσιαστικά, ορισμένοι εκ των Αθηνών προτείνουν να μετατραπεί η Ελλάδα σε επαρχία του νεο-οθωμανικού χαλιφάτου, και την Κρήτη σε νησίδα του Ερντογάν. Κάθε οπισθοχώρηση σήμερα, φέρνει πιο κοντά αυτό το συμβάν».

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι δύο ημέρες πριν τις εκλογές του Ιουλίου 2019, και πιο συγκεκριμένα στις 5 Ιουλίου 2019, σας είχε δοθεί προσωπικά η συμβουλή και επί λέξει ότι: «ένα από τα τρία πρώτα στρατηγικά θέματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθεί (η Κυβέρνησή σας) στις 8 Ιουλίου 2019» είναι το θέμα της Λιβύης. Σας είχε δοθεί προσωπικά η συμβουλή επί λέξει ότι «ένα από τα τρία πρώτα στρατηγικά θέματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθεί (η Κυβέρνησή σας) στις 8 Ιουλίου 2019 είναι αυτό. Είναι θέμα Εθνικής Ασφάλειας.»

  • Δυστυχώς, αφήσατε πολύ χρόνο να πάει χαμένος. Αυτός ο χαμένος χρόνος λειτούργησε θετικά για τα νεο-οθωμανικά σχέδια του κ. Ερντογάν. Θα ήθελα να πιστέψω ότι δεν καθυστερήσατε σκοπίμως, αλλά δυστυχώς, ακόμη και σήμερα, μετά από τόσους μήνες απραξίας διαπιστώνει κανείς ότι εσείς επιμένετε να ακούτε συμβουλές από διάφορους ακαδημαϊκούς οι οποίοι έχουν παραμείνει σε περασμένες δεκαετίες.
  • Δεν θέλω καν να διανοηθώ το σενάριο σύμφωνα με το οποίο σκοπίμως δόθηκε χρόνος στον κ. Ερντογάν να οργανωθεί ώστε να καλλιεργηθεί – με γκρίζες επιχειρήσεις των συστημικών ΜΜΕ – ο φόβος στην Ελληνική κοινή γνώμη για να καταστεί πιο εύπλαστη στο επιχείρημα ορισμένων «πρασίνων» οι οποίοι υποστηρίζουν «ας πάμε στις ΑΠΕ, τί τους θέλουμε τους υδρογονάνθρακες;». Αυτή θα ήταν ανέντιμη πολιτική στρεφόμενη σαφέστατα εναντίον των Εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας.

Τα πράγματα έχουν αλλάξει στη Μεσόγειο καθώς οι υδρογονάνθρακες ήταν από το 2010 game changer. O κ. Ερντογάν ποσώς ενδιαφέρεται για τη Χάγη και τις ατέρμονες συζητήσεις. Ο κ. Ερντογάν δεν καταλαβαίνει από Χάγες κ.λπ. Ο κ. Ερντογάν λειτουργεί όπως οι καρχαρίες: μυρίζεται το αίμα και το φόβο. Οι σύμβουλοί σας απέτυχαν τραγικώς να διαβλέψουν την επιθετική στρατηγική του κ. Ερντογάν στο θέμα της Κρήτης. Προσπάθειες καταβάλλονται μέσω των συστημικών ΜΜΕ να παρουσιάσουν το γεγονός του ψευδομνημονίου μεταξύ Άγκυρας-Τρίπολης ως μη προβλεπτό. Σε αυτό το σημείο ακριβώς διαπιστώνει κανείς την πλήρη ανικανότητα των συμβούλων σας. Οι συμβουλές που σας είχαν αποσταλεί στις 5 Ιουλίου 2019 το αποδεικνύουν.

Η Ιστορία κρίνει τους ηγέτες και όχι τους συμβούλους τους. Κανείς δεν θυμάται τους συμβούλους Πρωθυπουργών. Η Ιστορία αγνοεί επιδεικτικά τους συμβούλους των ηγετών. Έτσι θα συμβεί και με εσάς. Τυχόν συνέχιση της υποχωρητικής στάσης της Ελλάδας υπό την ηγεσία σας θα φέρει καταστροφικά αποτελέσματα στα εθνικά μας θέματα. Ως εκ τούτου, η Ιστορία θα κρίνει εσάς, τον Μητσοτάκη, και όχι τους ανίκανους συμβούλους σας. Αυτοί θα το σκάσουν όπως οι ποντικοί στα ναυάγια.

Ο Κρητικός Ελευθέριος Βενιζέλος έμεινε στην Ιστορία για τη γεωγραφική μεγένθυση της Ελλάδας. Πολύ φοβούμαι κ. Πρωθυπουργέ, ότι εσείς ως Κρητικός θα μείνετε στην Ιστορία ως ο Πρωθυπουργός που μικρύνατε γεωγραφικά την Ελλάδα. Ακόμη χειρότερα, εσείς ως Κρητικός θα μείνετε στην Ιστορία ως ο Πρωθυπουργός που επέτρεψε στην Τουρκία να πλησιάσει στην Κρήτη μετά από 200 χρόνια Ελευθερίας της Μεγαλονήσου. Οι σύμβουλοί σας, μετά από αυτό, θα κρυφτούν στην αφάνεια. Εσείς όμως όχι.

κ. Πρωθυπουργέ,

Σαν σήμερα 21 Φεβρουαρίου 1913 απελευθερώθηκε η γενέτειρα πόλη μου τα Ιωάννινα από τον Τουρκικό ζυγό. Στην απελευθέρωση των Ιωαννίνων συνέβαλλαν τα μάλλα οι Κρητικοί. Από Κρήτες πολεμιστές του Συνανιώτη ακούστηκε πρώτη φορά η ιαχή «ΑΕΡΑ». Στις μάχες της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων πολέμησε και ο παππούς σας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σκεφτείτε το: θα τιμήσετε τον πρόγονό σας και τους Κρητικούς ήρωες του Μπιζανίου ή θα τους ντροπιάσετε, και όλη την Κρήτη συνάμα, σκύβοντας στα κελεύσματα των ανίκανων συμβούλων σας;

  • Οι Έλληνες δεν φοβούνται τους Τούρκους κ. Πρωθυπουργέ. Αν τολμούν ας κουνηθούν. Ο κόσμος φοβάται μην τυχόν και επικρατήσει η υποχωρητική στάση της ελίτ διάφορων Ινστιτούτων που προτείνει κατευνασμό και υποχώρηση στους νεο-οθωμανούς. Τους συμβούλους σας φοβούνται οι Έλληνες κ. Μητσοτάκη. Ο Ελληνικός Λαός είναι αποφασισμένος να υπερασπίσει με νύχια και με δόντια την Εθνική του Ανεξαρτησία.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα στελέχη της δεν διακατέχονται από φοβικά σύνδρομα όπως οι σύμβουλοί σας κ. Πρωθυπουργέ. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι αποφασισμένα, έχουν άρτια εκπαίδευση και διακατέχονται από αγάπη για την Πατρίδα μας. Το κυριότερο; Ο Ελληνικός λαός εμπιστεύεται περισσότερο από κάθε άλλο θεσμό τις Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτό ίσως ενοχλεί ορισμένες/ορισμένους, αλλά δεν πειράζει. Ξύδι.

κ. Πρωθυπουργέ,

Κηρύξτε ΑΟΖ και 12 μίλια. Τώρα.

Όταν το πράξετε, να είστε σίγουρος ότι τότε και μόνο τότε θα έχετε καταστεί Κρητικός Ηγέτης.

(*) PhD Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων Πολυτεχνείου Κρήτης

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Πως σκέφτονται οι πολίτες στη Σουηδία; Η πράσινη φορολογία ισούται με πεταμένα χρήματα;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: