Δυστυχώς, για τους ίδιους, όσοι κατηγορούν τον Αναστασιάδη για τη διάσκεψη του Κραν Μοντανά τελικά τον δικαιώνουν…

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Είναι να απορεί κανείς με τις επιθέσεις εναντίον του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη με αφορμή τη στάση του στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας, το καλοκαίρι του 2017, όταν -για κάποιο περίεργο λόγο- συνεχίζουν να επιμένουν και να τον κατηγορούν ότι δεν δέχθηκε τη διευθέτηση του Κυπριακού, η οποία υποτίθεται ότι είχε επιτευχθεί.

Η ιστοσελίδα μας έχει ασκήσει σκληρή κριτική στον κ. Αναστασιάδη, όταν όσοι τον κατηγορούν σήμερα τον υποστήριζαν και τον δόξαζαν και τον αποθέωναν επειδή υποστήριξε το ρατσιστικό και φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν.

  • Φαίνεται ότι ο πρόεδρος της Κύπρου αρνήθηκε τη διευθέτηση που του προτάθηκε, επειδή δεν συμφωνούσε με την παραμονή των κατοχικών στρατευμάτων στην Κύπρο, μετά τη λύση-διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
  • Αρνήθηκε ακόμα να δεχθεί τη διατήρηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων και των «επεμβατικών δικαιωμάτων» της Τουρκίας και των λοιπών εγγυητριών δυνάμεων.

Αν έχουν έτσι τα πράγματα, καλώς έπραξε. Υπάρχει κανείς που διαφωνεί; Άλλωστε, αν είχε δεχθεί τις εγγυήσεις, την παραμονή των κατακτητών και τη διατήρηση των «επεμβατικών δικαιωμάτων» θα ήταν δύσκολο τότε να επιστρέψει στην Κύπρο. Η αποδοχή των απαιτήσεων της Τουρκίας θα τον μετέτρεπε σε υποχείριο της κατοχικής δύναμης και όλη την Κύπρο σε έδαφος της.

Τι ζητούν, δηλαδή, από τον Αναστασιάδη; Να δεχθεί την παραμονή των κατοχικών στρατευμάτων στην Κύπρο; Μα πέρασαν από κάποιο …φρενοκομείο και δεν τους κράτησαν; Τι στο καλό συμβαίνει;

Να σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Και στο τέλος-τέλος, η λύση αυτή που υποτίθεται προτάθηκε στο Κραν Μοντανά, δεν προστάτευε το ελληνικό στοιχείο στο νησί, που αποτελεί τη συντριπτική πλειοψηφία. Πως μπορούσε, λοιπόν, να πουλήσει το νησί σε τιμής ευκαιρίας.

Όσον αφορά τον ισχυρισμό ότι ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήταν έτοιμος να συμμετάσχει σε σύνοδο για τον Κυπριακό με τη συμμετοχή του Τούρκου ομολόγου του, δεν ευσταθεί.

Ρώτησα τον κ. Τσίπρα και μου απάντησε ότι δεν είχε συμφωνηθεί να λάβει σε καμία σύνοδο για το Κυπριακό στην Ελβετία ή οπουδήποτε αλλού. Άλλωστε, ποιος ξεχνά το τηλεφώνημα του τότε πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ στον κ. Τσίπρα, με τον οποίο συμφώνησε να μην ταξιδεύσουν στο Κραν Μοντανά;

Είναι καλά τα παραμύθια όταν δεν περιέχουν …δράκους!

Μιχάλης Ιγνατίου, Hellas Journal

Φαίνεται ότι όσοι κυβέρνησαν έβαλαν το δάκτυλο στο μέλι της διαφθοράς: Η κριτική δημοσιογραφία απουσιάζει…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: