Δυο χρόνια φυλακή για όποιον πάει σε καρναβάλι, αλλά ελεύθεροι οι αγώνες στα γήπεδα, ανοιχτά και κλειστά

Εργαζόμενη του νοσοκομείου Αττικόν στέκεται στην πύλη του νοσοκομείου φορώντας μάσκα, Χαϊδάρι, Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020. .ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Κανονικά θα κυλήσει η αθλητική δραστηριότητα που είναι προγραμματισμένη στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, όπως διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, την ίδια ώρα που γινόταν γνωστό ότι τα υπουργεία Υγείας, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη συνυπογράφουν Κυβερνητική Απόφαση με την οποία θα επιβάλλονται ποινές έως και δυο χρόνια φυλάκιση για όσους προχωρήσουν στην διοργάνωση καραναβαλικών εκδηλώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, είχε ανακοινώσει νωρίς το μεσημέρι σήμερα ότι ακυρώνονται όλες οι διοργανώσεις για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα.

Ωστόσο, η πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού είχε εντατικές επαφές με τους συναρμόδιους φορείς και τους ειδικούς, οι οποίες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα μεμονωμένα κρούσματα κορωναϊού που έχουν εμφανιστεί στη χώρα μας, δεν αποτελούν λόγο αναβολής αθλητικών διοργανώσεων.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Αυγενάκης επισημαίνει: «Κανονικά θα διεξαχθούν οι προγραμματισμένες αθλητικές δραστηριότητες τις προσεχείς ημέρες. Δεν συντρέχουν λόγοι αναβολής, σύμφωνα με τους ειδικούς, καθηγητές επιδημιολόγους, λοιμωξιολόγους που συμβουλεύεται καθημερινά το Υπουργείο Υγείας. Ωστόσο ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ελλείψεις σε προσωπικό και μέτρα προστασίας έναντι του κορωναϊού διαπιστώνει η ΠΟΕΔΗΝ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: