Αρωμα ελληνικών φοιτητικών εκλογών στην Άιοβα: Δικά του αποτελέσματα δίνει ο Σάντερς

H ομάδα του Μπέρνι έδωσε τα δικά της στοιχεία, τα οποία βασίζονται στην καταμέτρηση του 40% των εκλογικών κέντρων.EPA/CRAIG LASSIG




Ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, έδωσε στη δημοσιότητα δικά του στοιχεία για την έκβαση της πρώτης εσωκομματικής ψηφοφορίας για την ανάδειξη του υποψηφίου των Δημοκρατικών.

Η ψηφοφορία διεξήχθη χθες στην Άιοβα, αλλά με τη διαδικασία να εξελίσσεται σε φιάσκο, καθώς έχει υπάρξει τεράστια καθυστέρηση στην ανακοίνωση του αποτελέσματος λόγω «ανακολουθιών».

Ο Σάντερς ανέφερε ότι έρχεται πρώτος, ενώ τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο κεντρώος πρώην δήμαρχος της πόλης Σάουθ Μπεντ της Νεβάδας Πιτ Μπούτιτζετζ.

«Λόγω της αδυναμίας (της οργάνωσης) του Δημοκρατικού Κόμματος στην Άιοβα να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα» η ομάδα του «Μπέρνι» έδωσε τα δικά της στοιχεία, τα οποία βασίζονται στην καταμέτρηση του 40% των εκλογικών κέντρων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εκστρατείας του, ο Σάντερς λαμβάνει 28,62%, ο Μπούτιτζετζ έρχεται δεύτερος με το 25,71%, η προοδευτική γερουσιάστρια Ελίζαμπεθ Γουόρεν 18,42% και ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν καταλαμβάνει παρά την τέταρτη θέση, με το 15,08%, κάτι που εάν επιβεβαιωθεί θα αποτελεί βαριά ήττα γι’ αυτόν.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ντε Μόιν, ΗΠΑ

Αδιέξοδο στην Άιοβα: Δεν βγήκαν ακόμα τα αποτελέσματα για τις εκλογές των Δημοκρατικών λόγω “ποιοτικών ελέγχων”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: