Αυτομάτως στο Ε1 τα έσοδα από Airbnb: Οι εταιρίες θα δίνουν αναγκαστικά τα στοιχεία στην Εφορία

FILE PHOTO: Οι κάμερες στα κουδούνια και οι συσκευές ανίχνευσης ήχου-θορύβου θα εξακολουθήσουν να επιτρέπονται από την Airbnb για την προστασία των καταλυμάτων, σύμφωνα με την επιχείρηση.. EPA, YONHAP KOREA OUT




Αυτόματα θα εισάγονται πλέον στο E1 και στην αναλυτική κατάσταση μισθωμάτων (Ε2) στοιχεία από το εισόδημα που αποκτούν οι ιδιοκτήτες από τη βραχυχρόνια μίσθωση κατοικιών.

προς τον σκοπό αυτό, στο τελευταίο φορολογικό νομοσχέδιο πέρασε διάταξη, με την οποία η φορολογική διοίκηση υποχρεώνει τις σχετικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες να της παραδώσουν τα στοιχεία των πληρωμών που έχουν κάνει σε φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας.

Αν δεν συνεργαστούν τότε η λειτουργία των σχετικών πλατφορμών θα διακοπεί στην Ελλάδα με “μαύρο” που θα πέσει στο ίντερνετ κατόπιν εντολής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προς τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου. Οι ιδιοκτήτες που θα εμφανιστούν να έχουν λάβει πληρωμές από τις πλατφόρμες και δεν δηλώσουν τα σχετικά ποσά θα είναι υποψήφιοι για φορολογικό έλεγχο.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει προϋπολογίσει για φέτος αύξηση των φορολογικών εσόδων πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ μέσω της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η ανάρτηση στη φορολογική δήλωση πρόσθετων δεδομένων αλλά και η αύξηση στο 30% του εισοδήματος, των ελάχιστων απαιτούμενων δαπανών των φορολογούμενων με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Με πληροφορίες από Capital.gr

30% πάνω οι προκρατήσεις τουριστών από την Ελβετία προς την Ελλάδα για το 2020

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: