Το Ιράν παραδέχεται ότι κατέρριψε το ουκρανικό αεροπλάνο: Ήταν ανθρώπινο λάθος, λέει…

File photo: Θρήνος για φίλους, συγγενείς και συναδέλφους που έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή του ουκρανικού boeing. EPA/SERGEY DOLZHENKO




Η κρατική τηλεόραση του Ιράν, επικαλούμενη στρατιωτική πηγή, μετέδωσε ότι η χώρα «ακούσια» κατέρριψε το αεροπλάνο της Ουκρανίας. Καταρρίφθηκε λόγω ανθρώπινου λάθους, αναφέρει το πρακτορείο Associated Press.

Το ουκρανικό αεροσκάφος, πετούσε κοντά σε ευαίσθητο στρατιωτικό χώρο και καταρρίφθηκε λόγω ανθρώπινου λάθους, μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση.

Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν, αναφέρει η δήλωση που διαβάστηκε στην κρατική τηλεόραση.

Το Ιράν είχε προηγουμένως απορρίψει ις κατηγορίες ότι ένας από τους πυραύλους του κατέστρεψε το αεροπλάνο κοντά στην πρωτεύουσα Τεχεράνη την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters:
Ο στρατός του Ιράν κατέρριψε «από λάθος» το Boeing 737 της Ukraine International Airlines το οποίο συνετρίβη την Τετάρτη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης, μετέδωσε σήμερα η ιρανική κρατική τηλεόραση.

Στην ανακοίνωση του στρατού επισημαίνεται ότι η κατάρριψη του Boeing οφείλεται «σε ανθρώπινο λάθος», καθώς το αεροσκάφος πετούσε κοντά σε μία ευαίσθητη στρατιωτική περιοχή και θεωρήθηκε «εχθρικό αεροσκάφος».

Οι υπεύθυνοι για το συμβάν θα λογοδοτήσουν, τόνιζε η ανακοίνωση.

Από την πλευρά του ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ δήλωσε ότι η συντριβή του Boeing οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος το οποίο έγινε «σε μια περίοδο κρίσης που προκλήθηκε από τον τυχοδιωκτισμό των ΗΠΑ».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ AP, REUTERS, AFP

Τραγωδία στον Καναδά: 57 οι Καναδοί υπήκοοι που σκοτώθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: