Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το δικαστήριο στη 19χρονη Βρετανίδα

Τέσσερις μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου στη 19χρονη Βρετανίδα, η οποία καταδικάστηκε για το αδίκημα της δημόσιας βλάβης, Παραλίμνι 07 Ιανουαρίου 2019. ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Τέσσερις μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου στη 19χρονη Βρετανίδα, η οποία καταδικάστηκε για το αδίκημα της δημόσιας βλάβης.

Το Δικαστήριο έλαβε υπόψη ως ελαφρυντικούς παράγοντες το νεαρό της ηλικίας της, τη μετάνοια που επέδειξε, το γεγονός ότι έχασε το ακαδημαϊκό έτος για τις σπουδές της και το ότι έμεινε για αρκετούς μήνες λόγω της υπόθεσης μακριά από τη χώρα, τους φίλους και την οικογένεια της.

Πρώτη αντίδραση των δικηγόρων της 19χρονης
Δεν κάνει πίσω η υπεράσπιση της 19χρονης Βρετανίδας, στην οποία επιβλήθηκε σήμερα από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή για το αδίκημα της δημόσιας βλάβης σε σχέση με ψευδή καταγγελία για βιασμό της από δώδεκα Ισραηλινούς, το περασμένο καλοκαίρι στην Αγία Νάπα.

Ο Βρετανός δικηγόρος της 19χρονης, Lewis Power δήλωσε ότι η οικογένεια είναι ευτυχής που η κοπέλα θα μπορέσει να επιστρέψει στην πατρίδα της, ωστόσο ανέφερε ότι η περιπέτειά της στην Κύπρο καταδεικνύει το κενό που υπάρχει όσον αφορά στο χειρισμό υποθέσεων γυναικών που καταγγέλλουν εγκλήματα σεξουαλικής κακοποίησης. Ανέφερε επίσης ότι η 19χρονη επιμένει στην αθωότητά της.

«Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι η επιβληθείσα ποινή της επιτρέπει να πάει στο σπίτι της, ωστόσο αμφισβητούμε έντονα την καταδίκη και ο αγώνας για την αθωότητά της θα συνεχιστεί», ανέφερε ο δικηγόρος, τονίζοντας πως η υπεράσπιση της 19χρονης προτίθεται να προσφύγει μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προκειμένου να αποδείξει την αθωότητα της κοπέλας.

Από την πλευρά της η εκ των δικηγόρων της 19χρονης, Νικολέτα Χαραλαμπίδου εξέφρασε ικανοποίηση επειδή η ποινή που επιβλήθηκε στην Βρετανίδα είναι με αναστολή και της δίνει το δικαίωμα να επιστρέψει σπίτι της, ωστόσο επέμεινε πως θέση της υπεράσπισης είναι πως η 19χρονη είναι αθώα και προανήγγειλε ότι θα ασκηθεί έφεση. Ανέφερε επίσης ότι σε περίπτωση που δεν αποδοθεί δικαιοσύνη στο Ανώτατο Δικαστήριο η υπεράσπιση προτίθεται να προχωρήσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ανακουφισμένη εμφανίστηκε μετά την απόφαση η μητέρα της 19χρονης, η οποία εξερχόμενη του δικαστηρίου δήλωσε “επιστρέφουμε σπίτι”. Σύμφωνα με πληροφορίες η 19χρονη επιστρέφει σήμερα κιόλας στην Βρετανία.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Φανίτσα Ζανέττου-Φιλελεύθερο
Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ

Εντός της ημέρας η ποινή στη 19χρονη Βρετανή: Ελπίδες για χάρη, τρέφουν τα Βρετανικά ΜΜΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: