Ο Τραμπ αποδέχθηκε πρόσκληση του Πρωθυπουργού για να επισκεφθεί την Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (2Α), με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη (Α), συνομιλούν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ (Donald Trump) (2Δ), και την σύζυγό του Μελάνια (Δ), σε συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο, στην Ουάσινγκτον, την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Επίσημη πρόσκληση, για να επισκεφθεί την Ελλάδα, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος την αποδέχθηκε και θα διευθετηθούν οι ημερομηνίες διά της διπλωματικής οδού. Θα γίνει προσπάθεια, ανάλογα και με τα ανοικτά θέματα που έχει ο κ. Τραμπ, όπως είναι η διαδικασία καθαίρεσης, να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη σύντομα, αν και αυτή τη στιγμή είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει πριν τις εκλογές.

Τον τελευταίο καιρό, ο κ. Τραμπ έχει μία δυσκολία με τους περισσότερους συμμάχους των ΗΠΑ στην Ευρώπη και στο Λευκό Οίκο θεωρούν “καλή ευκαιρία ένα ταξίδι” στην Ελλάδα, λόγω και του ρόλου που της αποδίδει η Αμερική στην ανατολική Μεσόγειο.

Ύμνοι του αντιπροέδρου Πενς και του Μαικ Πομπέο για την Ελλάδα και τον Πρωθυπουργό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: