Ο Πρόεδρος Τραμπ δεν θα μιλήσει απόψε στο αμερικανικό Έθνος: Θα μιλήσω το πρωί, δήλωσε

File Photo: Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. EPA, CRISTOBAL HERRERA




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν θα απευθύνει διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό το βράδυ της Πέμπτης, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN επικαλούμενο αξιωματούχο των υπηρεσιών του.

Ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι θα μιλήσει στο λαό το πρωί της Τετάρτης.

  • Ολα καλά! Οι πυραύλοι εκτοξεύθηκαν από το Ιράν σε δύο στρατιωτικές βάσεις που βρίσκονται στο Ιράκ. Αξιολόγηση των ατυχημάτων και ζημιών συμβαίνουν τώρα. Μέχρι εδώ καλά! Έχουμε το πιο ισχυρό και καλά εξοπλισμένο στρατό οπουδήποτε στον κόσμο, μακράν! Θα κάνω μια δήλωση αύριο (σήμερα) το πρωί.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του δικτύου στον Λευκό Οίκο Τζιμ Ακόστα, νωρίτερα γίνονταν προετοιμασίες για το ενδεχόμενο ο Τραμπ να απευθυνθεί στο έθνος μετά τις επιθέσεις εναντίον αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ που εξαπέλυσε με βαλλιστικούς πυραύλους το Ιράν.

Όμως αξιωματούχος είπε κατόπιν πως ο Τραμπ δεν σκοπεύει να κάνει τηλεοπτική εμφάνιση το βράδυ της Τρίτης [το πρωί της Τετάρτης ώρα Ελλάδας].

Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ αποχώρησαν νωρίτερα από τον Λευκό Οίκο, όπου είχαν σπεύσει όταν άρχισαν τα ιρανικά πυραυλικά πλήγματα.

(Με πληροφορίες από cnn.com)
Reuters Ουάσινγκτον, United States

Νέα εξέλιξη: Μεγάλος αριθμός στρατιωτικών αεροσκαφών περνά πάνω από τη Βαγδάτη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: