Οι πυρκαγιές στην Αυστραλία επηρεάζουν και τον αθλητισμό: Αναβλήθηκε αγώνας

Γήπεδο στη Μελβούρνη. Photo via Twitter, @AustralianOpen




Οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλίας, χειρότερες στην ιστορία της χώρας, εξακολουθούν να επηρεάζουν τα αθλητικά γεγονότα, αφού ο αγώνας ποδοσφαίρου γυναικών, προγραμματισμένος να γίνει αύριο στο Νιούκαστλ, αναβλήθηκε λόγω της κακής ποιότητας του αέρα και των αναμενόμενων υψηλών θερμοκρασιών.

Εκατοντάδες πυρκαγιές έκαψαν περισσότερα από 10,3 εκατομμύρια εκτάρια (25,5 εκατομμύρια στρέμματα) γης, σκοτώνοντας 26 άτομα και εκτιμώντας 500 εκατομμύρια ζώα και καταστρέφοντας πάνω από 1.000 σπίτια.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αυστραλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η κακή ποιότητα του αέρα στην περιοχή Χάντερ, η οποία περιλαμβάνει το Νιούκαστλ, και οι θερμοκρασίες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 30C την ώρα του ματς, δεν επιτρέπουν την διεξαγωγή του αγώνα στην W-League μεταξύ Νιούκαστλ και Αδελαίδα , ο οποίος μετατίθεται για την 1η Φεβρουαρίου.

Να σημειωθεί ότι η ομοσπονδία τένις της χώρας (TA) μετακίνησε ένα τουρνουά χαμηλότερου επιπέδου από την Καμπέρα, ενώ έκανε γνωστό ότι μπορεί να μετακινηθεί και η ημερομηνία στο Αυστραλιανό Όπεν της Μελβούρνη, το πρώτο τουρνουά Grand Slam του έτους, εάν η ποιότητα του αέρα επιδεινωθεί, ενώ μελετάται ακόμα η διεξαγωγή του σε κλειστά γήπεδα.

Οι παίκτες του τένις έχουν δεσμευτεί να δωρίσουν χρήματα για κάθε άσσο που πετυχαίνουν ενώ βρίσκονται στην Αυστραλία.

Με πληροφορίες από Reuters, μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μελβούρνη, Αυστραλία

Σε … κλειστά γήπεδα είναι πιθανό να διεξαχθεί το Australian Open, εξαιτίας των πυρκαγιών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: