Η Εθνική πόλο επικράτησε της Ρωσίας με 11-9 και κατέκτησε τελικά την έβδομη θέση

File Photo: «Έκλεισε» με νίκη η εθνική Ελλάδας με 11-9 έναντι της Ρωσίας. EPA, ANTONIO BAT




Με την έβδομη θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, θα επιστρέψει από τη Βουδαπέστη η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών. Στο τελευταίο παιχνίδι της στη διοργάνωση, η ελληνική ομάδα νίκησε δύσκολα με 11-9 τη Ρωσία.

Σημειώνεται ότι η Εθνική Ρωσίας θα είναι ένας από τους βασικούς αντιπάλους της Ελλάδας στο προ-ολυμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ, στη μάχη για ένα εισιτήριο για το Τόκιο.

Η ελληνική ομάδα είχε σοβαρό πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας απέναντι στο ρωσικό πρέσινγκ, αλλά κατάφερε να προηγηθεί 4-2 στις αρχές της δεύτερης περιόδου, κυρίως χάρη σε ατομικές ενέργειες. Με δύο γκολ του Χάρκοφ (ένα σε παίκτη παραπάνω κι ένα με πέναλτι) η Ρωσία ισοφάρισε, αλλά ο Βλαχόπουλος πέτυχε το πρώτο «γαλανόλευκο» γκολ με αριθμητικό πλεονέκτημα και διαμόρφωσε το σκορ ημιχρόνου σε 5-4. Στο διάστημα αυτό, η εθνική είχε κερδίσει μόλις τρεις ποινές και είχε χρεωθεί με οκτώ. Στο τρίτο οκτάλεπτο το σκηνικό έμεινε απαράλλαχτο, με τις δύο ομάδες να ανταλλάσσουν τέρματα, και στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου οι διεθνείς έχασαν επίθεση με δύο παίκτες παραπάνω. Η Ρωσία με δύο διαδοχικά τέρματα πέρασε μπροστά 9-8, περίπου τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη, αλλά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα «απάντησε» με δύο γκολ μέσα σε τριάντα δευτερόλεπτα, με τον Γούνα σε παίκτη παραπάνω και τον Φουντούλη σε κόντρα. Στη συνέχεια η εθνική «έβγαλε» άμυνα με παίκτη λιγότερο, ο Παπαναστασίου έφυγε στην κόντρα, κέρδισε πέναλτι από τον Ναγκάεφ και ο Γενηδουνιάς ευστόχησε, «σφραγίζοντας» ουσιαστικά τη νίκη.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ρωσία): 2-2, 2-3, 3-3, 2-3

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Μπίτσκοφ (π.π.), 1-1 Αργυρόπουλος (κόντρα), 2-1 Μερκούλοφ (περιφέρεια), 2-2 Μουρίκης (φουνταριστός), 2-3 Αργυρόπουλος (μπάσιμο), 2-4 Γενηδουνιάς (μπάσιμο), 3-4 Χάρκοφ (π.π.), 4-4 Χάρκοφ (πέναλτι), 4-5 Βλαχόπουλος (π.π.), 5-5 Λισούνοφ (φουνταριστός), 5-6 Γούνας (π.π.), 6-6 Σούτσκοφ (π.π.), 6-7 Αργυρόπουλος (π.π.), 7-7 Χάρκοφ (π.π.), 7-8 Μουρίκης (φουνταριστός), 8-8 Χάρκοφ (κόντρα), 9-8 Λισούνοφ (φουνταριστός), 9-9 Γούνας (π.π.), 9-10 Φουντούλης (κόντρα), 9-11 Γενηδουνιάς (πέναλτι).

Η εθνική είχε 4/9 με παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 2 από θέση φουνταριστού, 2 με μπάσιμο και 2 στην κόντρα.

Η Ρωσία είχε με 4/11 παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 1 γκολ από την περιφέρεια, 2 από θέση φουνταριστού και 1 στην κόντρα.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Δερβίσης (5΄38΄΄ πριν το τέλος της τρίτης περιόδου), ο Κισέλεφ (3΄40΄΄ πριν τη λήξη του παιχνιδιού) και ο Σκουμπάκης (2΄29΄΄ πριν το τέλος του ματς).

Διαιτητές: Τιότζο (Κροατία), Ορτέγκα (Ισπανία)

Οι συνθέσεις:

ΡΩΣΙΑ (Σεργκέι Εβστιγκνέεφ): Φεντότοφ, Σούτσκοφ 1, Βασίλεφ, Ντερεβιάνκιν, Ασάεφ, Χάρκοφ 4, Μερκούλοφ 1, Ναγκάεφ, Μπίτσκοφ 1, Κισέλεφ, Λισούνοφ 2, Σεπέλεφ, Στατσένκο

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καπότσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 3, Μουρίκης 2, Κολόμβος, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 1, Γαλανίδης

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΑΘήνα , Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: