Οι δυνάμεις του Χαφτάρ αποκαλύπτουν τον παραβάτη Ερντογάν: “Στα πράσα”, πλοίο με όπλα στη Λιβύη [photos, video]

H φωτογραφία του τουρκικού πλοίου το οποίο καταγγέλλουν οι δυνάμεις του Χαφτάρ ότι σπάει το εμπάργκο όπλων. Φωτογραφία via Twitter @LNA2019M
Οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ δημοσιοποιώντας φωτογραφίες, αποκαλύπτουν την άφιξη τουρκικού πλοίου το οποίο έδεσε στο Λιμάνι της Τρίπολης την περασμένη Τρίτη, 28 Ιανουαρίου το οποίο μεταφέρει απαγορευμένο, από το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ, φορτίο.

Σημειώνεται πως με λίγη ώρα διαφορά γινόταν γνωστό από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι το γαλλικό αεροπλανοφόρο “Σαρλ Ντεγκόλ” εντόπισε τουρκική φρεγάτα η οποία συνόδευε φορτηγό πλοίο που μετέφερε τεθωρακισμένα οχήματα στην Τρίπολη της Λιβύης.

Στο λογαριασμό τους στο Twitter οι δυνάμεις του Χαφτάρ έχουν αναρτήσει φωτογραφίες τόσο από το εξωτερικό του πλοίου με την τουρκική σημαία, όσο και από το εσωτερικό, όπου υπάρχει ΄μεγάλος αριθμός από παλέτες με συσκευασμένο οπλικό εξοπλισμό.

Δεύτερη ανάρτηση, παρουσιάζει και αποκαλυπτικό βίντεο:

Από γαλλικής πλευράς, το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκολ» εντόπισε μια μέρα μετά, την Τετάρτη, στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών, μια τουρκική φρεγάτα η οποία συνόδευε ένα φορτηγό πλοίο που μετέφερε θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού με προορισμό την Τρίπολη της Λιβύης, όπως ανέφερε σήμερα μια γαλλική στρατιωτική πηγή.

Το φορτηγό πλοίο Bana, με σημαία Λιβάνου, έπιασε την Τετάρτη στο λιμάνι της Τρίπολης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο εξειδικευμένος ιστότοπος Marine Traffic, που παρακολουθεί όλα τα πλοία σε πραγματικό χρόνο, ανέφερε ότι το Bana έπλεε σήμερα το απόγευμα στα ανοιχτά της Σικελίας.

Τουρκική φρεγάτα συνόδευε φορτηγό πλοίο με θωρακισμένα προς Λιβύη: Εντοπίστηκε από γαλλικό αεροπλανοφόρο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal