Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μπορεί να μειωθούν κι άλλο, εκτιμά αναλυτής της Commertzbank

File Photo: Ο δανεισμός του Δημοσίου από τις αγορές διευκολύνεται από τη θετική στάση που κράτησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poors, ο οποίος προχώρησε στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας. Φωτογραφία: ΚΥΠE




Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μπορεί να κινηθούν χαμηλότερα, λόγω της αυξανόμενης προσδοκίας ότι το ελληνικό αξιόχρεο θα συνεχίσει να βελτιώνεται και να συγκλίνει προς το επίπεδο των ιταλικών ομολόγων.

Είναι μάλιστα πιθανόν να κινηθούν προς ένα επίπεδο επενδυτικής διαβάθμισης, το οποίο θα επέτρεπε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αγοράσει ελληνικά ομόλογα, δήλωσε ο αναλυτής της Commerzbank, Ρενέ Γκούντερμαν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 31 Οκτωβρίου, όταν σημείωσε χαμηλό επίπεδο – ρεκόρ, καθώς οι επενδυτές έσπευδαν να αγοράσουν ελληνικό χρέος μετά την αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου από τον οίκο Fitch την Παρασκευή σε ‘BB’ from ‘BB-‘.

Ο Fitch ανέφερε ότι η οικονομική ανάπτυξη και η δημοσιονομική σύνεση της Ελλάδας οδηγούν στη διατήρηση της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους της Ελλάδας.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Νέα έξοδος στις αγορές για πρώτη φορά με 15ετές ομόλογο μετά την αναβάθμιση από Fitch

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: