Φορτηγά με 40 τόνους βασικών ειδών για πρόσφυγες στέλνουν οι Γερμανοί προς τα ελληνικά νησιά

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αιτία για αυτή την αυθόρμητη κινητοποίηση ήταν «οι τηλεοπτικές εικόνες από ένα προσφυγικό κέντρο στη Σάμο, όπου το φθινόπωρο του 2019 κάηκε μια αποθήκη με είδη πρώτης ανάγκης.» Photo via Facebook, @nothilfebb




Σε μια πρωτοβουλία εθελοντών από τη μικρή πόλη Μπαντ Φραϊενβάλντε στην περιοχή του Μέρκις-Όντερλαντ με στόχο τη συλλογή και αποστολή βασικών ειδών στους πρόσφυγες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα ελληνικά νησιά, αναφέρεται ρεπορτάζ της Berliner Zeitung.

«Σε μια μεγάλη αποθήκη στα περίχωρα του Μπαντ Φραϊενβάλντε υπάρχει έντονη δραστηριότητα. Δεκάδες γυναίκες ταξινομούν τα πράγματα που πρόκειται να παραδοθούν σε κούτες: ζεστά παιδικά ρούχα, παπούτσια για ενήλικες, κουβέρτες και σκηνές. Ο επιχειρηματίας Αντρέας Στάινερτ συντονίζει μέσω κινητού τους εθελοντές και τη διανομή των πακέτων βοήθειας. Τα Χριστούγεννα απηύθυνε έκκληση μέσω facebook για δωρεές που θα πήγαιναν στους πρόσφυγες που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά» αναφέρει η Berliner Zeitung.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αιτία για αυτή την αυθόρμητη κινητοποίηση ήταν «οι τηλεοπτικές εικόνες από ένα προσφυγικό κέντρο στη Σάμο, όπου το φθινόπωρο του 2019 κάηκε μια αποθήκη με είδη πρώτης ανάγκης.»

  • Όπως περιγράφει ο Αντρέας Στάινερτ στην εφημερίδα του Βερολίνου «για τη χρηματοδότηση των κονβόι φορτηγών χρησιμοποίησε χρήματα από τις δωρεές, που έλαβε. Τα δύο πρώτα φορτηγά 40 τόνων, όπως λέει ο ίδιος, ξεκίνησαν πριν λίγες μέρες για την Ελλάδα. Μικρότερα βαν θα ακολουθήσουν προσεχώς.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δωρεές συγκεντρώθηκαν από όλη τη Γερμανία, χάρη στη συμβολή της Μίριαμ Τέντερ από το Βερολίνο και την γερμανική πρωτοβουλία «Wir packen’s an». Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο Αντρέας και η Μίριαμ είχαν γνωριστεί μέσω της οργάνωσης θαλάσσιας διάσωσης «Sea-Eye», στην οποία και συμμετείχαν ως εθελοντές».

DW-Δήμητρα Κυρανούδη

Έλληνες χάκερ “έριξαν” τουρκικές ιστοσελίδες ως απάντηση στην κυβερνοεπίθεση, γράφει η SZ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: