Εμπρηστικός ο Τσαβούσογλου για την επίσκεψη του Χαφτάρ στην Ελλάδα: “Πόνεσε” τον Μεβλούτ…

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Πανεπιστήμιο Anadolu. Photo via Twitter, @MevlutCavusoglu




«Οι ελληνικές προσπάθειες να εκτροχιάσουν την ειρηνευτική διαδικασία της Διάσκεψης στο Βερολίνο είναι μάταιες”, ισχυρίστηκε το βράδυ του Σαββάτου ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός απαντούσε στον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια που είχε γράψει:

Η Ελλάδα δεν ενεργεί για να στραφεί εναντίον της Τουρκίας. Η Ελλάδα ενεργεί για να εξυπηρετήσει το εθνικό της συμφέρον, για να εξυπηρετήσει το ευρωπαϊκό συμφέρον και για να εξυπηρετήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Ο Τσαβούσογλου σημείωσε ότι η πρόσκληση Χαφτάρ στην Ελλάδα και η προώθηση της ελληνικής ατζέντας υπονομεύουν δήθεν τις προσπάθειες ειρήνευσης στη Λιβύη.

Συγκεκριμένα:

Η Τουρκία κατηγορησε έντονα την Ελλάδα γιατί υποδέχτηκε χθες τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, παραμονή της διεθνούς διάσκεψης για τη Λιβύη στο Βερολίνο, κάνοντας λόγο για «σαμποτάζ» των ειρηνευτικών προσπαθειών.

«Η πρόσκληση του Χάφταρ στην Ελλάδα και η επισήμανση των εθνικών ανησυχιών της Ελλάδας υπονομεύουν τις προσπάθειες για την ειρήνευση στη Λιβύη» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, του οποίου η χώρα αναμένεται να συμμετάσχει την Κυριακή στη διάσκεψη του Βερολίνου, όπως και ο Χαλίφα Χάφταρ.

«Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους Έλληνες φίλους μας ότι αυτές οι κενές προσπάθειες είναι μάταιες», πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου απευθυνόμενος στον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας Νίκο Δένδια, ο οποίος συνάντησε χθες τον στρατάρχη Χάφταρ.

Επικοινωνία Μέρκελ – Ερντογάν ελάχιστες ώρες πριν από την Διάσκεψη του Βερολίνου

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal