Βουτιά της θερμοκρασίας τη Δευτέρα και χιονοπτώσεις στα ορεινά προβλέπει η ΕΜΥ

Ηλιοβασίλεμα από αεροπλάνο που βρισκόταν πάνω από το Αιγαίο, ανατολικά του Πηλίου. Οι χαμηλές νεφώσεις που την τελευταία εβδομάδα καλύπτουν μεγάλο μέρος της Θεσσαλίας βρίσκονται σε πρώτο πλάνο και στο βάθος διακρίνεται το Πήλιο, ο Παγασητικός Κόλπος και η λίμνη Κάρλα. Φωτογραφία via Meteo, ΕΛΕΝΗ ΧΑΤΖΗ




Βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται σήμερα Δευτέρα στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με πιθανώς κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στην Πελοπόννησο και στο Νότιο Αιγαίο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στα πελάγη θα επικρατήσουν πολύ θυελλώδεις άνεμοι δυτικών διευθύνσεων, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά βαθμιαία από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 12 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική και στη Νότια Ελλάδα, 10 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 7 έως 12 βαθμούς), 15 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 12 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τις πρωινές ώρες πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και μετά το μεσημέρι στις θάλασσες θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και βαθμιαία σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Επίσης, νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στην Πελοπόννησο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη περιμένουμε τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019.

ΤΕΤΑΡΤΗ 25-12-2019 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στα ανατολικά. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΠΕΜΠΤΗ 26-12-2019

Στα ανατολικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο και 5 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία στα ανατολικά θα σημειώσει μικρή πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27-12-2019

Αρχικά τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές στα ανατολικά . Από το μεσημέρι στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν στα δυτικά τοπικές βροχές, τη νύχτα στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28-12-2019

Νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια και χιόνια στα ορεινά και πιθανόν σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια. Βαθμιαία και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία από τα δυτικά σε δυτικούς βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια. Στα βόρεια βαθμιαία θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες και βραδινές ώρες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Αποκλεισμένη η Ζάκυνθος και η Κεφαλονιά, προβλήματα και σε Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: