Θα κρίνουμε το αποτέλεσμα των πράξεων των συνεργατών του Αναστασιάδη, λέει το ΔΗΚΟ

File Photo: Η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου. ΚΥΠΕ




Οι προσπάθειες της Τουρκίας για απονεύρωση των όποιων ευρωπαϊκών κυρώσεων σε βάρος της, αποτελεί ευκαιρία για την πλευρά μας να αναθεωρήσει τη στρατηγική της προσέγγισης στο Κυπριακό, είπε η Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, ενώ ερωτηθείσα για τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης που αναμενόταν, η κ. Ερωτοκρίτου είπε πως θα κρίνουμε το αποτέλεσμα των πράξεων και επιλογών των συνεργατών του Προέδρου της Δημοκρατίας και όχι τα πρόσωπα.

Σε δήλωση την Κυριακή μετά το μνημόσυνο του πρώην Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου, η κ. Ερωτοκρίτου ανέφερε ότι «τιμούμε τη μνήμη του Τάσσου Παπαδόπουλου του οποίου οι παρακαταθήκες είναι σήμερα πιο επίκαιρες και πιο σημαντικές παρά ποτέ, ιδιαίτερα σήμερα που το Κυπριακό διέρχεται μια πολύ δύσκολη φάση, που βλέπουμε την Τουρκία να προσπαθεί να απονευρώσει ακόμα και τις ελάχιστες κυρώσεις που επιβλήθηκαν ή αποφασίστηκαν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής»,

Οι τουρκικές προσπάθειες πρέπει να αποτελέσουν ευκαιρία για τη δική μας πλευρά να αναθεωρήσει τη στρατηγική και την προσέγγιση της καθότι και εκείνα τα λίγα που πετύχαμε σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης ενδεχομένως να απονευρώθηκαν από τα δικά μας συγχυσμένα μηνύματα που δίνουμε το εξωτερικό, συνέχισε η κ. Ερωτοκρίτου.

«Όταν εμείς πρώτοι στείλαμε αντιφατικά μηνύματα και σπεύσαμε να διαπραγματευτούμε υπό το καθεστώς της απειλής και της επιθετικότητας της Τουρκίας, δεν μπορούμε να αναμένουμε από τρίτους να τηρούν πιο ισχυρή στάση» είπε προσθέτοντας ότι «δεν μπορούμε να αναμένουμε από τρίτους να τηρούν θέση αρχών όταν εμείς οι ίδιοι δεν επιμένουμε σε αυτήν».

Κληθείσα να σχολιάσει τις διεργασίες για ανασχηματισμό του Υπουργικού Συμβουλίου, η κ. Ερωτοκρίτου είπε ότι σχηματισμός και ανασχηματισμός της Κυβέρνησης είναι προνόμιο και δικαίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πρόσθεσε ότι εμείς θα κρίνουμε το αποτέλεσμα των πράξεων και επιλογών των συνεργατών του Προέδρου της Δημοκρατίας και όχι βεβαίως τα πρόσωπα.

Είπε επίσης πως μέχρι σήμερα κατά κοινή ομολογία το έργο το οποίο που έχει επιτελεσθεί, δεν μπορεί να ικανοποιεί ολόκληρη την κοινωνία και να ανταποκρίνεται στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κυπριακός λαός.

Ο Διευθυντής του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος είναι ο Χρύσης Παντελίδης δήλωσε μετά το μνημόσυνο του πρώην Προέδρου, ότι 11 χρόνια μετά το πέρασμα του Τάσσου Παπαδόπουλου στην αιωνιότητα, διαπιστώνουμε όλοι και όλες, πόσο σωστές ήταν οι εκτιμήσεις του, πόσο σωτήριες ήταν οι επιλογές του, πόσο σημαντικό ήταν το έργο του, πόσο ωφέλιμη ήταν η διακυβέρνηση του και πόσο μεγάλο είναι το κενό που προκάλεσε ο θάνατος του.

Περαιτέρω ο κ. Παντελίδης ανέφερε πως όσο παραμένει άλυτο το μεγάλο εθνικό μας πρόβλημα, όσο η κυπριακή κοινωνία, η κυπριακή οικονομία, ο κάθε Κύπριος και η κάθε Κύπρια αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν, θα συμφωνούν όλοι ότι οι παρακαταθήκες του Τάσσου Παπαδόπουλου είναι όλο και πιο σημαντικές, όλο και πιο επίκαιρες, όλο και πιο χρήσιμες για όσους ασχολούνται με την πολιτική.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 01/12/2019

Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός στην Κύπρο: Την Τετάρτη αναλαμβάνουν καθήκοντα οι νέοι υπουργοί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: