Συνεχίζει στο Europa League ο Ολυμπιακός: Οι Πειραιώτες νίκησαν 1-0 τον Ερυθρό Αστέρα

Ο παίκτης του Ολυμπιακού Γιώργος Μασούρας (Δ) μαρκάρει τον παίκτη του Ερυθρού Αστέρα Mirko Ivanic (Α) που έχει τη μπάλα στην κατοχή του, κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός Ερυθρός Αστέρας, για την 6η αγωνιστική του Champions League, στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ




Η ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού θα συνεχιστεί στο Europa League. Οι Πειραιώτες νίκησαν με 1-0 τον Ερυθρό Αστέρα στο Γ. Καραϊσκάκης, για την 6η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Champions League, καταλαμβάνοντας την προνομιούχο 3η θέση.

Το «χρυσό» γκολ σημείωσε με πέναλτι ο Ελ Αραμπί στο 87′. Οι παίκτες του Μαρτίνς ήταν καλύτεροι και είχαν δοκάρι, ενώ οι Σέρβοι έχασαν πέναλτι με τον Τομανέ στο 42΄.

Ο Ολυμπιακός ήθελε πάση θυσία τη νίκη και μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να επιβάλει τον ρυθμό του. Από την άλλη ο Μιλόγεβιτς είχε δηλώσει ότι δεν θα έπαιζαν για την ισοπαλία, αλλά η εικόνα του Ερυθρού Αστέρα έδειχνε ότι δεν είχαν το μυαλό στην επίθεση.

Οι Πειραιώτες σε έναν επιθετικό μονόλογο δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες με σημαντικότερη την κεφαλιά του Ελ Αραμπί στο 34′ που πέρασε λίγο άουτ. Ο Ποντένσε ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης και δημιούργησε όλο το παιχνίδι.

Η φάση του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στους φιλοξενούμενους. Ο Μάριν στο 42΄ κέρδισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τομανέ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε με περισσότερο πάθος, πίεσε, έφτασε μια ανάσα από το γκολ στο 59′, αλλά η κεφαλιά του Ελ Αραμπί, μετά από σέντρα του Τσιμίκα σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο 63′ ο Ποντένσε βρέθηκε τετ α τετ, αλλά νικήθηκε από τον Μπόργιαν. Στο 70′ οι γηπεδούχοι έχασαν ανεπανάληπτη ευκαιρία. Ο Ποντένσε από καλή θέση και με τον Μπόργιαν εκτός θέσης κατάφερε να στείλει την μπάλα εκτός εστίας.

Η λύτρωση για τον Ολυμπιακό ήρθε τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Ο Γιαντέρ βρήκε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή κι ο διαιτητής έδειξε το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ελ Αραμπί κι έκανε το 1-0.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκιλιέρμε, Ποτένσε, Καμαρά, Γκερέρο – Ρόντιτς, Ντέγκενε, Μπόριαν, Γιαντέρ

Διαίτητης: Ορσατο (Ιταλία)

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Καμαρά (61′ Γκερερο), Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Ελ Αραμπί (90′ Μπενζιά), Μασούρας (70′ Λοβέρα).

Ερυθρός Αστέρας (Μιλογεβιτς): Μπόργιαν, Γκόμπελιτς, Ντέγκενεκ, Μιλούνοβιτς, Ρόντιτς (82′ Γιαντέρ) , Πέτροβιτς, Βουκάνοβιτς (65′ Μποάκιε), Ίβανιτς, Ματέο Γκαρσία, Μάριν, Τομανέ(58′ Φαν Λα Πάρα)

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Η FIFA πάει στα δικαστήρια: Θέλει πίσω 1,84 εκ. ευρώ από τους Μπλάτερ και Πλατινί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: