Προβλήματα στη σχέση του Κρεμλίνου και της Εκκλησίας: “Επανάσταση” ιερέων και πιστών…

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, στη Μόσχα. EPA, MICHAEL KLIMENTYEV, SPUTNIK / KREMLIN POOL




Εκτενές άρθρο του Marc Bennets στο Politico αναφέρει ότι σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων η σχέση Κρεμλίνου και ορθόδοξης ρωσικής Εκκλησίας και πιστών ήταν άριστη, ιερείς και πιστοί έχουν αρχίσει σήμερα και αντιμετωπίζουν επιφυλακτικά τις κινήσεις του Βλάντιμίρ Πούτιν.

Για πολλούς από αυτούς, η απαγόρευση σε πολιτικούς της αντιπολίτευσης να είναι υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές αποτέλεσε ένα σημείο καμπής.

Μη εγκρίνοντας τη στάση του Κρεμλίνου σε επίπεδο ανθρωπίνων δικαιωμάτων πολλοί πιστοί έχουν αρχίσει και συμμετέχουν σε διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας μπαίνοντας στο στόχαστρο της ευρύτερης πολιτικής καταστολής των αντιπολιτευόμενων.

Το γεγονός έχει προκαλέσει μια άνευ προηγουμένου ανταπόκριση και από τους θρησκευτικούς ηγέτες οι οποίοι εμφανίζονται όλο και πιο πρόθυμοι να υπερασπιστούν δημόσια τις χριστιανικές τους αξίες, οι οποίες, εκτιμούν, δεν γίνονται σεβαστές από τις ρωσικές αρχές.

Τίτλος: Why Orthodox Christians are losing faith in Putin

«Τα Χριστούγεννα είναι η ίδια η αγάπη, η αληθινή αγάπη» εξηγεί η Γερόντισσα Σωφρονία…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: