Ποια είναι η ανωμαλία; Το παράνομο αποσχιστικό έκτρωμα που αντιπροσωπεύει η Τουρκία…

Από τη συνάντηση του ανθέλληνα Κουντρετ Οζερσάι με το διοικητή των κατοχικών δυνάμεων του ψευδοκράτους. Photo via Facebook, Kudret Özersay




Του ΠΑΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Όσο και να προσπαθούν να ζωντανέψουν τη διαδικασία στο Κυπριακό, δεν έχει προοπτική. Δεν υπάρχουν περιθώρια να οδηγήσει σε αποδεκτή λύση από την πλειοψηφία του κόσμου επειδή δεν στηρίζεται στο διεθνές δίκαιο.

  • Καταρχάς, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών λειτουργεί με βάση τις επιδιώξεις των χωρών που έχουν καταλυτικό ρόλο στο θέμα της Κύπρου, συνεχίζοντας την παράδοση των προκατόχων του.

Κύριο χαρακτηριστικό αυτής της τακτικής είναι η υιοθέτηση δύο εκτός νομικού πλαισίου δεδομένων.

Το πρώτο αφορά τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής. Η δήλωση Γκουτέρες, μετά την τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο, αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας για νεκρανάσταση μίας πολύχρονης διαπραγματευτικής διαδικασίας που καταρρέει συνεχώς επειδή βασικός επιδιωκόμενος στόχος είναι η διαφοροποίηση και νομιμοποίηση του τουρκικού εγκλήματος και όχι η κατάργηση των παράνομων συνθηκών πάνω στις οποίες στηρίζεται η ύπαρξη του ψευδοκράτους.

Το δεύτερο αφορά τους πάγιους στρατηγικούς στόχους της Τουρκίας και της Μεγάλης Βρετανίας για μόνιμη παρουσία και έλεγχο της Κύπρου.

Και η συνεχής υποχωρητικότητα της Λευκωσίας έδωσε τη δυνατότητα σ’ αυτές τις δυο χώρες να προωθούν μεθοδευμένα τις επιδιώξεις τους μέσω της Γραμματείας του ΟΗΕ.

  • Οι εκθέσεις του ΓΓ και η τελευταία δήλωσή του αντικατοπτρίζουν την προαναφερθείσα πραγματικότητα. Απτό παράδειγμα είναι η στάση του κ. Γκουτέρες απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, στα Βαρώσια και στη νεκρή ζώνη, για τις οποίες επιλέγει τον δρόμο της σιωπής, εξισώνοντας θύτη και θύμα.
  • Επίσης, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η σύγκληση πενταμερούς διάσκεψης, είτε άτυπης είτε επίσημης, αποτελούσε ανέκαθεν ανάθεμα για την ελληνοκυπριακή πλευρά και τώρα είναι βασικός στόχος της για να προχωρήσει δήθεν η διαδικασία (τι άλλο θα δούμε ακόμα), ο ΓΓ του ΟΗΕ κινείται σύμφωνα με τις τουρκικές μεθοδεύσεις, από πλευράς χρόνου και περιεχομένου.

«Δίνουν το φιλί της ζωής σε μια διαδικασία που πέθανε, εδώ υπάρχει μια κηδεία που κανείς δεν θέλει να κάνει, αυτό είναι όλη η ιστορία» ανέφερε ο Κουντρέτ Οζερσάι.

Έχει απόλυτο δίκιο ο λεγόμενος «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους, ο οποίος πρόσθεσε ότι «κανείς δεν έχει το θάρρος να διορθώσει την ανωμαλία που υπάρχει».

Ποια όμως είναι η ανωμαλία, κ. Οζερσάι;

  • Ανωμαλία είναι το παράνομο αποσχιστικό έκτρωμα που αντιπροσωπεύετε.
  • Ανωμαλία είναι η παράνομη παρουσία του κατοχικού στρατού και των εκατοντάδων χιλιάδων εποίκων, που, αργά ή γρήγορα θα εκπαραθυρώσουν τους Τουρκοκύπριους από την εξουσία του ψευδοκράτους σας.

Εάν, λοιπόν, κ. Οζερσάι διορθωθεί αυτή η ανωμαλία, θα λυτρωθεί η κοινή μας πατρίδα.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών μας.

Κοιτάξτε ποιος μιλά για διεθνές δίκαιο! Ο Μεβλούτ δίνει μαθήματα για τήρηση της νομιμότητας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: