Ο “μικρός κατάλογος” του Μητσοτάκη για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Ποια είναι τα φαβορί;

File Photo: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Η ολοκλήρωση του πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συμπίπτει χρονικά με την έναρξη των διαδικασιών για την αλλαγή φρουράς στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο πρωθυπουργός -όπως ο ίδιος είχε ενημερώσει σχετικώς την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους εν όψει της διαμόρφωσης του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων- καλείται εντός της χριστουγεννιάτικης ανάπαυλας να καταλήξει στο πρόσωπο που θα προτείνει για το ύπατο αξίωμα της χώρας.

  • Πρόσωπα που είναι σε θέση να γνωρίζουν, τουλάχιστον, το χρονοδιάγραμμα των πρωθυπουργικών κινήσεων σημειώνουν πως η ανακοίνωση του εκλεκτού του κ. Μητσοτάκη θα πρέπει να αναμένεται στα μέσα Ιανουαρίου και σε κάθε περίπτωση μετά το τριήμερο ταξίδι του στις ΗΠΑ για τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

“Ο Πρωθυπουργός δεν πρόκειται να πειραματιστεί με τους θεσμούς, ούτε σκοπεύει να εργαλειοποιήσει την προεδρική εκλογή για να αιφνιδιάσει τους λοιπούς παίκτες στην πολιτική σκακιέρα» διαβεβαιώνει στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, τηρώντας αποστάσεις από σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο χρονικό διάστημα και έφεραν το Μέγαρο Μαξίμου να… φλερτάρει με τον εκλογικό αιφνιδιασμό στο φόντο της προεδρικής εκλογής.

  • Η ίδια πηγή υπενθυμίζει, εξάλλου, πως ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία υπερθεμάτισαν προεκλογικά και τελικώς πέτυχαν στην πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση να αποσυνδεθεί η εκλογή του Προέδρου από την πρόωρη διάλυση της Βουλής, κατακεραυνώνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ για τη μικροκομματική τακτική του να προκαλέσει την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά το 2015.

Ούτως ή άλλως, το σενάριο των διπλών εκλογών είναι για το Μέγαρο Μαξίμου… ορθάνοιχτο, ανεξαρτήτως της διαδικασίας της προεδρικής εκλογής, αφ’ ης στιγμής ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συναινεί προς το παρόν στην κατάργηση της απλής αναλογικής.

Διαβάστε περισσότερα στο ΕΘΝΟΣ (Σπύρος Μουρελάτος)

«Μικρόψυχη και διχαστική» χαρακτήρισε την αρθρογραφία του Σημίτη ο Κουμουτσάκος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: