Ο νέος Ύπατος Αρμοστής στο ΗΒ ενημέρωσε τη Βασίλισσα Ελισάβετ για το Κυπριακό

Ο Πρέσβης Ανδρέας Σ. Κακουρής, επέδωσε στις 3 Δεκεμβρίου 2019 στη Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄, τα διαπιστευτήριά του ως νέος Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Photo: ΚΥΠΕ
Σε σύντομη ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό προέβη ο νέος Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατά τη διάρκεια ιδιαίτερης συνομιλίας που είχε με τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β`, στην οποία επέδωσε στις 3 Δεκεμβρίου τα διαπιστευτήριά του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσε το ΓΤΠ, κατά την εθιμοτυπική τελετή στο Buckingham Palace, ο Ύπατος Αρμοστής, Σ. Κακουρής, είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τη Βασίλισσα, παρισταμένου του Μόνιμου Υφυπουργού Εξωτερικών Sir Simon McDonald, κατά την οποία μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και την πρόθεση του όπως συνεχίσει το έργο που έχει επιτελεσθεί  τα τελευταία χρόνια για εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών σε όλους τους τομείς.

Περαιτέρω, αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς μεταξύ των δύο κρατών και την ενεργό παρουσία και συμβολή της κυπριακής διασποράς στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τέλος, ο Ύπατος Αρμοστής προέβη σε σύντομη ενημέρωση αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις για το Κυπριακό.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΧΡ

Λευκωσία, Κύπρος

Ελλάδα και Κύπρος υποδέχτηκαν με τιμές τα οστά έξι πεσόντων Ελλήνων από την τουρκική εισβολή

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal