Κόντρα Παναγιωτόπουλου-ΣΥΡΙΖΑ για δήλωση του ΥΠΕΘΑ ότι υπερασπίζεται την εσωτερική ασφάλεια

File Photo: Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλάει από το βήμα της Βουλής. Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




Η κυβέρνηση προσπαθεί να διαχειριστεί ένα σύνθετο, περίπλοκο και δύσκολο πρόβλημα και πρόταξε στη δημόσια συζήτηση και το ζήτημα της δημιουργίας απειλής κατά της δημόσιας ασφάλειας της χώρας, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπερασπιζόμενος την τροπολογία σύστασης θέσης Εθνικού Συντονιστή για το Μεταναστευτικό/Προσφυγικό, που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των F16, των Mirage και των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού.

Αμφισβητούμε ότι η ένταση των μεταναστευτικών ροών ακόμα και μέσα στο καταχείμωνο, και η συσσώρευση της πίεσης στον Έβρο και τα νησιά, θα μπορούσε να δυνητικά να αποτελεί απειλή για την εσωτερική ασφάλεια, και να καθόμαστε άπρακτοι για αυτό, αναρωτήθηκε ο κ. Παναγιωτόπουλος απευθυνόμενος -κυρίως- στις πτέρυγες της Ελληνικής Λύσης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, που χαρακτήρισε σημεία της ομιλίας του κ. Βελόπουλου «ατάκες», «κόλπα» και «φραστικές μαγκιές», είπε ότι οι βουλευτές της Λύσης ζητάνε να κλείσουν τα σύνορα, αλλά μην αφήσουμε τον συντονιστικό φορέα να λειτουργήσει. Αυτός ο φορέας, σημείωσε, θα επιτρέψει τη συνεργασία του στρατιώτη με τον αστυνομικό στον Έβρο, του λιμενικού με το στέλεχος του ΠΝ στα νησιά, επισήμανε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Για την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι ζητάνε να διαχειριστούμε το πρόβλημα, αλλά θεωρούν τη ρύθμιση στρατιωτικοποίηση της Δημοκρατίας. Πείτε στους Εβρίτες ότι η ενίσχυση περιπολιών είναι στρατιωτικοποίηση, πείτε σε όσους βιώνουν τη Μόρια ότι η επιτάχυνση των διαδικασιών για προμήθεια υλικού είναι στρατιωτικοποίηση της Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ για τη χρήση της λέξης εισβολέων, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε: Δεν λέω εισβολείς. Λέω απειλή για τη εσωτερική ασφάλεια. Και τα επεισόδια είναι πολλά και καθημερινά. Η άποψή σας είναι ότι πρόκειται για ανθρωπιστικής φύσης πρόβλημα αμιγώς. Εγώ λέω ότι δεν είναι μόνο ανθρωπιστικής φύσης μόνο.

Όταν μάλιστα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ζήτησε διευκρινίσεις για το τι εννοεί ότι το υπουργείο ‘Αμυνας εγγυάται την εσωτερική ασφάλεια της χώρας, ο κ. Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε ότι τα σύνορα τα εγγυάται ο στρατός και την εσωτερική ασφάλεια η αστυνομία.

Ωστόσο, εξήγησε ότι υπάρχει ο κίνδυνος, με την αύξηση των μεταναστευτικών ή προσφυγικών ροών να παρεισφρύσουν τρομοκράτες-τζιχαντιστές που, μετά την τουρκική επέμβαση στη βόρεια Συρία, δραπέτευσαν από τα στρατόπεδα που φύλαγαν οι Κούρδοι μαχητές. Για σας δεν είναι δυνητική απειλή στην εσωτερική ασφάλεια της χώρας, ρώτησε ο κ. Παναγιωτόπουλος την αξιωματική αντιπολίτευση.

Εξάλλου, για την ανάληψη της ευθύνης της θέσης του Εθνικού Συντονιστή από τον υφυπουργό Αλκ. Στεφανή, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι πρώτα έπρεπε να περιγραφεί η θέση και μετά να πάμε στη επίσημη ανακοίνωση του προσώπου που θα αναλάβει.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, που πριν λίγες μέρες πάγωσε μόνος του για δύο ώρες τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία μέχρι να τον συνεφέρει το Μέγαρο Μαξίμου, σήμερα μας ενημέρωσε πως έχει λάβει εντολή ο στρατός να φροντίζει εκτός από τη φύλαξη των συνόρων της χώρας και για την εσωτερική ασφάλεια» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να ήταν έξι μηνών πολιτικός κρατούμενος στο Παρίσι την τελευταία φορά που ο στρατός «μεριμνούσε» για την εσωτερική ασφάλεια και να έχει ξεχάσει, αλλά τώρα οφείλει να πει ξεκάθαρα: Έχει δώσει ο ίδιος τέτοια εντολή στον υπουργό του, όπως ανατριχιαστικά ανακοίνωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος στη Βουλή;

Εάν ναι, τα πράγματα είναι σοβαρά. Εάν όχι, να τον διαψεύσει το γρηγορότερο, γιατί παρόμοιες δηλώσεις αποτελούν κίνδυνο για την ίδια τη Δημοκρατία μας» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ικανοποιημένος ο Δένδιας από τη θέση της συνόδου κορυφής: Στην Αθήνα οι Υπ.Εξ. του ΟΣΕΠ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: