Η Λιβύη επικύρωσε τη συμφωνία με την Τουρκία, ισχυρίζεται το Anadolu: Παράκρουση Ακάρ

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ (Κ). Photo via Twitter, Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας
H Λιβύη θέτει σε ισχύ τη συμφωνία με την Τουρκία, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Παράλληλα, όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ του πρακτορείου Anadolu, το υπουργείο Δικαιοσύνης της Λιβύης ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές να θέσουν σε ισχύ τις μνημονιακές διατάξεις, αμέσως μετά την επικύρωσή τους.

Όπως σημειώνει το Anadolu οι αποφάσεις θα δημοσιευθούν στην επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης στις αρχές του 2020.

  • Ακάρ: Η συμφωνία με τη Λιβύη δεν αποτελεί απειλή για καμία χώρα

Επίσης, σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ και το ρεπορτάζ της Μαρίας Ζαχαράκη, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε ότι «η συμφωνία με τη Λιβύη δεν αποτελεί απειλή για καμία χώρα, ούτε παρενοχλεί τα δικαιώματα και το δίκαιο των άλλων χωρών».

Ο κ. Ακάρ σχολίαζε τις αντιδράσεις μετά την υπογραφή του μνημονίου για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Τουρκίας – Λιβύης. Πρόκειται για εξαιρετικά προκλητική δήλωση, διότι η συμφωνία με τη Λιβύη είναι παράνομη και παραβιάζει την κυριαρχία της Ελλάδας.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, δήλωσε ακόμη ότι «τo πιο εύκολο πράγμα στο Αιγαίο και την ανατ. Μεσόγειο είναι η ακριβοδίκαιη και σύμφωνα με το δίκαιο κατανομή κάθε είδους πηγής ενέργειας και πλούτου. Εφόσον δεν γίνεται κάτι τέτοιο, εμείς δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε καμία διαφορετική απόφαση», είπε ο Χουλουσί Ακάρ.

Επανέλαβε ότι χωρίς την Τουρκία δεν έχει καμία τύχη καμία άλλη απόφαση και όλοι θα πρέπει να το γνωρίζουν. «Η Κύπρος είναι εθνική μας υπόθεση, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υποχωρήσουμε», είπε.

Γεννηματάς για τουρκικό ΥΠΕΞ: Υβρίζει όποιος δεν έχει επιχειρήματα και προτιμά να απειλεί

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required