Έκθεση με έπιπλα δια χειρός της γνωστής Μπίκοφ ως φόρος τιμής στον οίκο Versace

Για την έκθεση, η Μπίκοφ δημιούργησε έπιπλα εμπνευσμένα από τις εμβληματικές κρεασιόν του οίκου. ΑΠΕ-ΜΠΕ




Στο πλαίσιο της Art Basel Miami 2019, ο οίκος Versace παρουσίασε την εγκατάσταση «South Beach Stories» της γνωστής διακοσμήτριας εσωτερικών χώρων Σάσα Μπίκοφ (Sasha Bikoff). Η εγκατάσταση δανείζεται τον τίτλο από βιβλίο που εξέδωσε το 1993 η οικογένεια Versace.

Η έκδοση, με σελίδες τυπωμένες σε χρώματα των Τροπικών – πράσινο της ζούγκλας, λάιμ, πορτοκαλί και μπλε της Καραϊβικής – έδωσε τη χρωματική παλέτα για τους τοίχους και τα βάθρα των εκθεμάτων. Τον χώρο συμπλήρωναν φωτογραφίες αρχείου, τραβηγμένες από τον Doug Ordway, στις οποίες αποτυπώνεται η οπτική αισθητική της καμπάνιας για τις κολεξιόν του οίκου μόδας.

Για την έκθεση, η Μπίκοφ δημιούργησε έπιπλα εμπνευσμένα από τις εμβληματικές κρεασιόν του οίκου: ένα κρεβάτι από σανίδες του σερφ, το οποίο είναι μια δεύτερη «επίσκεψη» στην κολεξιόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 1994. Ένα σε χρυσούς τόνους ξύλινο τραπεζάκι καθιστικού, το οποίο είναι αναφορά στην κολεξιόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 1993, με τον ήλιο, τη σελήνη και τα αστέρια. Και άλλα.

Παράλληλα με τα έπιπλα, η διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων σχεδίασε δύο περιορισμένης κυκλοφορίας τσάντες Virtus, οι οποίες διατίθεντο αποκλειστικά από την μπουτίκ του Versace στο Μαϊάμι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα
Βασίλης Τσεκούρας

Η μεγαλύτερη επένδυση της Αυστραλίας σε τουριστική καμπάνια έχει πρωταγωνίστρια τη Kylie Minogue

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: