Άλλες τέσσερις χώρες στη “μαύρη λίστα” της Γαλλίας με τους φορολογικούς παραδείσους

File photo Σατιρίζοντας το “ξέπλυμα” μαύρου χρήματος Φωτογραφία: Steve Buissinne via pixabay.com




Η Γαλλία αποφάσισε να προσθέσει τις Μπαχάμες, τις Σεϊχέλες, τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και την Ανγκουίλα στην “μαύρη λίστα” της με τους φορολογικούς παραδείσους, ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός που είναι αρμόδιος για θέματα Προϋπολογισμού Ζεράλντ Νταρμανέν σήμερα, παραμονή της δημοσίευσης αύριο Δευτέρα έκθεσης για τις προσπάθειες καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

  • “Πριν από την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη φοροδιαφυγή, σας ανακοινώνω ότι θα εγγράψουμε στην ‘μαύρη λίστα’ με τους φορολογικούς παραδείσους άλλες τέσσερις χώρες και εδάφη: την Αγκουίλα, τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, τις Μπαχάμες και τις Σεϊχέλες, οι οποίες δεν είναι αρκετά συνεργάσιμες όσον αφορά την οικονομική διαφάνεια”, δήλωσε ο Ζεράλντ Νταρμανέν στην Journal du Dimanche.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “η λίστα της Γαλλίας θα είναι επομένως πιο ‘σκληρή’ από αυτήν της ΕΕ”.

  • Μέχρι στιγμής στον γαλλικό κατάλογο με τους φορολογικούς παραδείσους βρίσκονται επτά χώρες και εδάφη: Μπρουνέι, Ναούρου, Νιούε, Παναμάς, νησιά Μάρσαλ, Γουατεμάλα και Μποτσουάνα.

Η ΕΕ περιλαμβάνει στην “μαύρη λίστα” της τα κράτη και εδάφη: Αμερικανική Σαμόα, Φίτζι, Γκουάμ, Ομάν, Σαμόα, Τρινιντάντ και Τομπάγκο, Αμερικανικές Παρθένες Νήσοι και Βανουάτου.

Με πληροφορίες από AFP, via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πάμπλουτος επιχειρηματίας πίσω από τη δολοφονία της δημοσιογράφου Δάφνης Καρουάνα Γκαλιζία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: