«ΤΑΛΩΣ–19», «LIVEX-19»: Αντιμετωπίζοντας εξτρεμισμό και ασύμμετρες απειλές [photo gallery]

Οι ασκήσεις διεξήχθησαν στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του πολυεθνικού σχηματισμού μάχης HELBROC BG, ο οποίος αποτελεί στρατιωτική δύναμη ταχείας αντίδρασης για την αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσης. Πηγή: ΓΕΕΘΑ




Ολοκληρώθηκαν οι τακτικές ασκήσεις άνευ στρατευμάτων «ΤΑΛΩΣ-19» και μετά στρατευμάτων «LIVEX-19» που διοργανώθηκαν από το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΕΕΕ – European Union Operation Headquarters, EU-OHQ), στη Λάρισα.

Οι ασκήσεις διεξήχθησαν στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του πολυεθνικού σχηματισμού μάχης HELBROC BG, ο οποίος αποτελεί στρατιωτική δύναμη ταχείας αντίδρασης για την αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσης. Συμμετείχαν δε η Ελλάδα ως κράτος-πλαίσιο, η Κύπρος, η Βουλγαρία, η Σερβία, η Ρουμανία και η Ουκρανία.

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (ΗΔΕ – Distinguished Visitors Day), στο στρατόπεδο «ΚΟΡΟΜΗΛΑ» (Αργυρούπολη Κιλκίς), παρέστη ο διοικητής του ΕΣΕΕΕ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, καταλήγει σχετική ανακοίνωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απειλές σε σύγχρονο πεδίο μάχης: Επιχειρησιακοί διαγωνισμοί μηχανοκίνητου πεζικού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: