“Πνίγηκαν” Ημαθία, Θεσσαλονίκη από νεροποντή: Έκλεισαν σχολεία, εγκλωβίστηκαν οδηγοί [photos, video]

Εγκλωβισμένος οδηγός στο δρόμο Κουφάλια-Χαλκηδόνας. Φωτογραφία Ράδιο Θεσσαλονίκη.
Σειρά προβλημάτων σε Ημαθία, Πέλλα και δυτική Θεσσαλονίκη προκάλεσε η δυνατή νεροποντή, που έπληξε το πρωί της Τετάρτης την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη δυτική Θεσσαλονίκη, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους στα Κουφάλια, το Άδενδρο και τη Χαλκηδόνα, ενώ τουλάχιστον ένας οδηγός, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία του Ράδιο Θεσσαλονίκη εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημά του, από τη συσσώρευση μεγάλου όγκου υδάτων.

Φωτογραφία: Ράδιο Θεσσαλονίκη

Κλειστός παραμένει ο επαρχιακός δρόμος Κουφαλίων-Χαλκηδόνας. Για την προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω της έντονης βροχόπτωσης και συσσώρευσης φερτών υλικών, σε δύο δρόμους στην Πέλλα και το Κιλκίς, ενημερώνει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, στο ύψος της Παλαιάς Πέλλας και στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, μεταξύ των οικισμών Άσπρος και Αξιοχώρι.

Αστυνομικοί της Τροχαίας βοηθούν για την ασφαλή μετακίνηση των οδηγών μέσω παρακαμπτήριων οδών.

Στην Ημαθία ανάλογες εικόνες σε πολλούς δρόμους της Αλεξάνδρειας. O δήμαρχος αποφάσισε τη διακοπή των μαθημάτων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Μελίκης και Αλεξάνδρειας και της Κοινότητας Κορυφής, λόγω της έκτακτης έντονης βροχόπτωσης.

Photo via verianet.gr

Πλημμυρισμένοι δρόμοι και στην Κρύα Βρύση Πέλλας.

Στις περιοχές σπεύδουν περιπολικά της Τροχαίας, αλλά και άντρες της Πυροσβεστικής. Από τις βραδινές ώρες της Τρίτης, μέχρι και πριν από λίγη ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε 25-30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Οι επεμβάσεις είναι σε εξέλιξη και είναι πιθανό ο αριθμός αυτών να αυξηθεί.

Hellas Journal

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και λασποβροχή την Τετάρτη σε μεγάλο τμήμα της χώρας [χάρτες]

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal