Προεκλογικές υποσχέσεις Τραμπ: Θα μειώσει φόρους στη μεσαία τάξη εάν επανεκλεγεί

Κάτω από τον πήχυ των οικολογικών στάνταρντς της Καλιφόρνιας πέρασε ο Τραμπ. EPA, SHAWN THEW
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε απόψε ότι θα μειώσει τους φόρους για τη μεσαία τάξη εφόσον επανεκλεγεί στις προεδρικές εκλογές του 2020 και το κόμμα του καταφέρει να θέσει υπό τον έλεγχό του και τα δύο σώματα του Κογκρέσου.

«Θα κάνουμε μια σημαντική μείωση φόρων για τα μεσαία εισοδήματα αν ξαναπάρουμε τη Βουλή των Αντιπροσώπων», είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Οι Δημοκρατικοί διαθέτουν ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι ελέγχουν τη Γερουσία.

«Θα μιλήσουμε για αυτό λίγο αργότερα. Θα προχωρήσουμε σε σημαντική μείωση των φόρων για τα μεσαία εισοδήματα (…) που πραγματικά επωφελήθηκαν από την (προηγούμενη) μείωση των φόρων», επέμεινε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος. «Αυτό θα είναι ένα από τα θέματα για να εξασφαλίσουμε τον έλεγχο της Βουλής, αφού στους Δημοκρατικούς αρέσουν οι αυξήσεις φόρων, όχι οι μειώσεις», πρόσθεσε.

Το 2017 η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου ενέκρινε μια σημαντική μεταρρύθμιση του φορολογικού κώδικα, η οποία είχε ως στόχο να επωφεληθεί η μεσαία τάξη, με μειώσεις φόρων συνολικού ύψους 1,5 τρισεκατομμυρίου δολαρίων μέσα σε μια δεκαετία. Η μεταρρύθμιση αυτή αφορούσε κυρίως τη μείωση φόρων των επιχειρήσεων, καθώς η κλίμακα φορολόγησής τους μειώθηκε από το 35% στο 21%.

Με πληροφορίες από AFP via ΑΠΕ-ΜΠΕ

O Τραμπ απαντά ότι το να εκφράζει την άποψή του δεν είναι “εκφοβισμός” για τους μάρτυρες

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal