Ο Συλλούρης στη 2η Διεθνή Έκθεση Εισαγωγικού Εμπορίου Κίνας: Έχουμε πολλά να ωφεληθούμε

Ο κ. Συλλούρης ανέφερε στις δηλώσεις του πως η Κύπρος διαθέτει πάρα πολλά προϊόντα που μπορεί να εξάγει στην Κίνα, σε μια τεράστια αγορά, όπου και οι τιμές είναι καλύτερες. ΚΥΠΕ




Η Κύπρος έχει πάρα πολλά να ωφεληθεί από τη συνεργασία με την Κίνα, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης έπειτα από επίσκεψη που πραγματοποίησε μαζί με την αντιπροσωπεία, που τον συνοδεύει κατά την επίσκεψή του στην Κίνα, στη 2η Διεθνή Έκθεση Εισαγωγικού Εμπορίου της Κίνας στο Εθνικό Κέντρο Εκθέσεων και Συνεδρίων της Σαγκάης.

Ο κ. Συλλούρης ανέφερε στις δηλώσεις του πως η Κύπρος διαθέτει πάρα πολλά προϊόντα που μπορεί να εξάγει στην Κίνα, σε μια τεράστια αγορά, όπου και οι τιμές είναι καλύτερες και έτσι οι Κύπριοι παραγωγοί θα μπορούσαν να εξάγουν πάρα πολλά εμπορεύματα σε αυτή τη μακρινή χώρα.

  • Εξάλλου, αναφερόμενος στη σημερινή του ομιλία, στο δεύτερο Hongqiao Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ, που διεξάγεται παράλληλα με την έκθεση, ο κ. Συλλούρης υπογράμμισε την ανάγκη η Κύπρος να είναι πρωτοπόρα στη νέα τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, στη νέα τεχνολογία, κάτι που όπως επεσήμανε η Βουλή έταξε εδώ και δυόμισι χρόνια ως σκοπό της.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος η Κύπρος να είναι εκτός αυτής της ανάπτυξης ή ουραγός. Πρέπει να είναι μέσα στις πρώτες χώρες, επεσήμανε ο κ. Συλλούρης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ακόμη πως η ψεσινή ομιλία του Κινέζου Προέδρου Xi Zinping κατά το επίσημο δείπνο που παρέθεσε με την ευκαιρία των εγκαινίων 2ης Διεθνούς Έκθεσης Εισαγωγικού Εμπορίου ήταν μια ομιλία με παγκόσμιο όραμα.

Πρόσθεσε πως η σημερινή ομιλία του Κινέζου Προέδρου κατά την εναρκτήρια τελετή της έκθεσης μετέτρεπε αυτό το όραμα σε πρακτικές προτάσεις συνεργασίας μεταξύ κρατών για να υπάρξει ευημερία και ανάπτυξη κάτι που θα φέρει και την ειρήνη και έγινε δεκτή με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από όλους τους ηγέτες και τις αποστολές που παρευρίσκονταν.

  • «Σήμερα επίσης είδαμε την έκθεση όπου όλα αυτά τα λόγια και οι εξαγγελίες μετατρέπονται σε πράξη με ένα θαυμαστό τρόπο», ανέφερε.
  • Ο κ. Συλλούρης ο οποίος ξεναγήθηκε μαζί με την αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει στην έκθεση και επισκέφθηκε το κινέζικο καθώς και το κυπριακό περίπτερο είπε πως η συμμετοχή της Κύπρου στη διοργάνωση αυτή είναι ελάχιστη.

«Θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερη και θα ήταν καλά όλοι μας να προβληματιστούμε ίσως για την επόμενη έκθεση του χρόνου για να υπάρξει δυνατή παρουσία της Κύπρου και είναι και ένας από τους λόγους που φέραμε μαζί μας και εκπρόσωπο του CIPA», ανέφερε.

Την αντιπροσωπεία αποτελούν οι βουλευτές Νίκος Τορναρίτης, Γιώργιος Τ. Γεωργίου, Χριστάκης Τζιοβάνης, Γεώργιος Προκοπίου, Ηλίας Μυριάνθους και Μιχάλης Γιωργάλλας. Στην αποστολή συμμετέχει, επίσης, ο Νικόλας Θεοχαρίδης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA).

ΚΥΠΕ – της απεσταλμένης μας Μαρίας Κονιώτου
ΚΙΝΑ/ΣΑΓΚΑΗ 05/11/2019

Εξηγήσεις του Χρυσόστομου για την μεσολάβηση για το διαβατήριο καταζητούμενου Μαλαισιανού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: