Η Τουρκία τραβάει το σκοινί, που μπορεί και να σπάσει: Από Δευτέρα σας στέλνουμε τζιχαντιστές

File Photo: Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της συζύγου του Εμινέ στην Ουγγαρία, Βουδαπέστη, Ουγγαρία. Φωτογραφία: Τουρκική Προεδρία
Πίσω στις πατρίδες τους θα ξεκινήσει να στέλνει από τη Δευτέρα η Τουρκία τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που έχει συλλάβει, δήλωσε σήμερα Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου, ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

  • Η Τουρκία εδώ και καιρό επικρίνει τους Ευρωπαίους συμμάχους της επειδή αρνούνται να πάρουν πίσω μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που είναι πολίτες τους και τη Δευτέρα προειδοποίησε ότι η Άγκυρα θα στείλει συλληφθέντες τζιχαντιστές πίσω στις χώρες τους ακόμη κι αν η υπηκοότητά τους έχει ανακληθεί.

«Τους λέμε: “Θα στείλουμε αυτούς τους ανθρώπους πίσω σε σας” και αρχίζουμε από τη Δευτέρα», δήλωσε ο Σοϊλού, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

  • Ο Τούρκος υπουργός δεν διευκρίνισε ποιες χώρες αφορά αυτό το μέτρο. Δεν είναι ωστόσο σαφές πώς θα μπορέσει η Τουρκία να στείλει πίσω σε μια χώρα κάποιον που δεν είναι πλέον υπήκοος της εν λόγω χώρας.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες, Πέμπτη, πως περισσότερα από 1.150 μέλη του Ισλαμικού Κράτους κρατούνται αυτή τη στιγμή στις τουρκικές φυλακές.

Με πληροφορίες Reuters, AFP via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αξιωματούχος των ΗΠΑ κατηγορεί την Τουρκία για εθνοκάθαρση στη Συρία και τον Τραμπ για αδιαφορία

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal